ساخت و تولید نیمه صنعتی دستگاه پمپ جداساز دوار افقی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF03_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس اکبرنیا

دانشیار، گروه طراحی ماشین و مکاترونیک، پژوهشکده مکانیک، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران

اشکان شکریان

دانشجو دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم، گروه طراحی ماشین و مکاترونیک، پژوهشکده مکانیک، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران

چکیده

طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی تا سال 71 کشت زیتون فقط در گیلان و زنجان رونق داشت. از سال 72 با مطرح شدن طرح توسعه کشت زیتون، در بیشتر مناطق ایران زراعت این محصول گسترش یافت و این روند تا رسیدن به سقف یک میلیون هکتار ادامه خواهد داشت. کارخانه های استحصال روغن زیتون موجود در داخل، از کشورهای ایتالیا، اسپانیا، آلمان، یونان، ترکیه و ... وارد شده و یا تحت لیسانس کپیسازی می شوند. با توجه به برنامه توسعه کشت زیتون در کشور این را میطلبد تا همگام با افزایش سطح زیر کشت، زمینه لازم برای ساخت خط فرآوری روغن زیتون در داخل کشور نیز فراهم شود. برای رسیدن به هدف مذکور نسبت به طراحی، ساخت و ارزیابی خط استحصال روغن زیتون در سال 1388 اقدام شد. در همین راستا، قسمتهای مختلف این خط به غیر از دستگاه پمپ جداساز دوار افقی (سانتریقیوژ) ساخته و ارزیابی شدند. در ادامه و تکمیل فعالیت انجام شده، با تامین اعتبار در سال 1394 ، کار ساخت دستگاه پمپ جداساز دوار افقی با بهرهگیری از اطلاعات به دست آمده از قبل، آغاز و در این تحقیق نسبت به ساخت دستگاه تریکانتر (سانتریقیوژ) در ابعاد نیمه صنعتی اقدام شد. به منظور ارزیابی این دستگاه نسبت به اجرای یک طرح آزمایشی به شرح زیر اقدام گردید؛ دو تیمار سرعت دورانی دستگاه و مقدار آب ترکیب شده با خمیر زیتون هر کدام در دو سطح 2500 و 3500 دور در دقیقه و 30 % و 45% حجم توده خمیر در نظر گرفته شد. نتایج به دست آمده نشان داد با افزایش آب اضافه شده به خمیر زیتون موجب آزادسازی بیشتر روغن از خمیر زیتون میشود. همچنین افزایش دور سیلندر موجب کم شدن رطوبت و چربی موجود در کنجاله (تفاله) زیتون خواهد شد، یعنی موجب افزایش روغن استحصالشده از خمیر زیتون میگردد. مقدار رطوبت و چربی باقی مانده در مواد جامد خارج شده (تفاله یا کنجاله زیتون) از دستگاه سانتریفیوژ به عنوان مبنایی برای تعیین عملکرد کیفی و کمی دستگاه پمپ دوار افقی لحاظ شد. یعنی کم بودن چربی باقی مانده در کنجاله زیتون به منزله این است که روغن استخراج شده از میوه بیشتر است و نشان از عملکرد خوب دستگاه به لحاظ کمی و کیفی بوده است و برعکس. آزمون و ارزیابی عملکرد دستگاه سانتریفیوژ ساخته شده حاکی از کارآیی قابل قبول آن بوده و دستگاه جداساز ساخته شده در کنار خط فرآوری روغن زیتون نصب و خط استحصال روغن زیتون آماده تولید نیمه صنعتی می باشد.

کلیدواژه ها

پرس دوار افقی، سرعت دورانی سیلندر، خط فرآوری روغن زیتون، دستگاه سانتریفیوژ، روغن خالص، کنجاله زیتون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.