تاثیر شوری و غلظت بور آب آبیاری بر عملکرد گیاه خرفه در شرایط گلخانه ای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شورورزی
  • کد COI اختصاصی: CBACONF01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده مرادی

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

احمد گلچین

استاد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

سید ابراهیم سپهر

دانشیار گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

چکیده

به منظور بررسی تاثیر شوری و میزان عنصر بور آب آبیاری بر شاخص های رشد در گیاه خرفه، آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 35 تیمار شامل هفت سطح شوری ( 5 / 0 ، 5 / 2 ، 5 ، 10 ، 15 ، 20 ، 25 دسی زیمنس بر متر) و پنج سطح بور ( صفر، 5 / 0 ، 1 ، 2 و 4 میلی گرم بر لیتر) اجرا گردید. نتایج ینشان داد با افزایش میزان شوری آب آبیاری تا 5 / 2 دسی زیمنس بر متر، وزن خشک بخش هوایی و ریشه، ارتفاع بوته گیاه خرفه افزایش یافت ولی افزایش میزان شوری به بیش از این حد، سبب کاهش این صفات شد. به نحوی که با افزایش هر واحد شوری آب آبیاری از 5 / 2 دسی زیمنس بر متر تا 5 دسی زیمنس بر متر، میزان رشد بخش هوایی به میزان 50 درصد کاهش و پس از آن، شیب کاهش عملکرد کمتر بود. به عبارت دیگر جهت حصول 50 درصد عملکرد در شرایط غیر شور، شوری آب آبیاری نباید از 5 دسی زیمنس بر متر بیشتر گردد. با افزایش عنصر بور، آب آبیاری وزن خشک بخش هوایی و ریشه، ارتفاع بوته کاهش یافت. با توجه به نتایج این مطالعه کشت گیاه خرفه در مناطقی که شوری پایین ( 5 / 2 دسی زیمنس بر متر) و عنصر بور آن کم باشد توصیه می شود.

کلیدواژه ها

ارتفاع بوته، بوریک اسید، کلرید سدیم، عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.