راهکارهای عملی مدیریت رسانه با هدف بالا بردن ظرفیت ترویج معارف دینی در فضای مجازی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی ظرفیت شناسی و تاثیر گذاری فضای مجازی در ارتقای آموزش های دینی
- کد COI اختصاصی: CICPRE01_084
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 584
نویسندگان
طلبه درس خارج فقه و دانشجوی ارشد فلسفه
چکیده
امروزه رسانه ها فاصله بین جوامع و انسانها را کاسته اند و جهان را به دهکدهای تبدیل کرده اند که اهالی آن با توجهبه نوع رسانه ای که مخاطب آن هستند رفتارها و کنش های متفاوتی دارند؛ سلایق و علایق آنها در برخی بخش هامشترک است و در بخش هایی که با یکدیگر اختلاف دارند به واسطه همین رسانه ها با یکدیگر گفتگو می کنند و بهتضارب آراء می پردازند. در ابتدا آنچه به ذهن میرسد خدمت تمام عیار تکنولوژی رسانهای به انسان برای افزایشرفاه و سطح آگاهی انسان است. رسانه ها اطلاعات را در کوتاه ترین زمان و به شکل های زیبا و جذاب در اختیارانسان می گذارند و هر لحظه به دانش او می افزایند و او را رشد می دهند. رسانه ها فضای مناسبی برای گفتگو وواکاوی نظریات اندیشمندان جهان فراهم کرده اند. انتشار ایده های جدید در عرض چند دقیقه به ارزانی و آسانی درکل جهان امکان پذیر شده است و این چیزی نیست جز پیشرفت، رفاه و رشد جامعه بشری. اما اگر این پدیده بانگاه کارشناسانه و موشکافانه تری مورد بررسی قرار گیرد، روشن خواهد شد اوضاع اصلا آن طوری که به نظر می-رسد نیست. در عصر حاضر رسانه ها با هجوم اطلاعاتی به انسانها و ایجاد شرایط اشباع رسانه ای تا حد زیادیقدرت انتخاب و گزینش را از مخاطب گرفته و محتوای خود را در ناخودآگاه مخاطب القاء می کنند. در واقعانسانها و توده ها حاکم بر رسانه ها نیستند بلکه این رسانه ها هستند که توده مردم را در مسیر رسیدن به اهداف خودجهت دهی می کنند. هر چند نباید از جهات مثبت و فرصت هایی که تکنولوژی رسانه ای فراهم کرده غافل شد. و بایدتوجه داشت که اگر از ظرفیت موجود به درستی استفاده نشود همین ظرفیت در اختیار رقیب قرار می گیرد. استفاده از ظرفیت رسانه ها برای ترویج معارف دینی همچون یک فرصت طلایی است که متاسفانه از آن به درستی استفادهنمی شود. دانشگاه های مجازی و نهادهایی که عهده دار تبلیغ معارف دینی در فضای مجازی هستند باید برای رسیدنبه درصد بالایی از اهداف خود برنامه ریزی منسجم و کارآمدی داشته باشند و رسانهی خود را به درستی مدیریتکنند. مدیریت درست این رسانه ها موجب میشود بخش زیادی از ظرفیت موجود محقق شود. در مقاله حاضرراهکارهایی عملی که میتواند یک رسانه را پویا و موفق سازد مورد بررسی قرار گرفته است.کلیدواژه ها
مدیریت رسانه، ترویج معارف دینی، راهکارهای عملی، فضای مجازیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.