بررسی اثر pH بر شکل نانوذرات اکسید مس سنتز شده با گل راعی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی مواد، متالورژی و معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: MCONF01_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شایان کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد

محمدرضا سایری

استادیار مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد.

ریحانه عموآقایی

استاد زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهرکرد.

مصطفی دهقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد.

چکیده

در این پژوهش، نانو ذرات اکسید مس به کمک شیمی سبز، توسط عصاره گیاه گل راعی سنتز شدند. بدین منظور از سولفات مس 5 آبهcuso4.5H2O به عنوان نمک فلز مس و گیاه گل راعی به عنوان احیاء کننده شده است. ابتدا قسمتهای مختلف گیاه در سایه خشک شده و سپس به منظور عصاره گیری در آب مقطر جوشانده و از صافی عبور داده شد. محلولی از سولفات مس 5 آبه با غلظت های مختلف( 1mM، 5mM، (10mM آماده کرده و عصاره گیاه به آن افزوده شد. محلول تغییر رنگ و اکسید مس سنتز شد. بررسی و مطالعه خواص ساختاری، نوری، عنصری و شیمیایی نمونه های تهیه شده با استفاده از روشهای مختلف مانند DLS، ℃XRD ، FE-SEM، EDX و FT-IR، UV-VISارزیابی شد. آنالیز XRD از پودر تکلیس شده در دمای 400درجه سانتیگرادسنتز فاز CuO مکعبی را تایید میکند. تاثیر تغییرات غلظت مولی بر راندمان سنتز و کنترل شکل نانوذرات اکسید مس توسط روشهای مذکور مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در تمامی نمونه های مورد مطالعه غلظت عصاره گیاه و pH محلول ثابت بودند با تغییر در غلظت نمک اکسید مس، نانوذرات اکسید مس با ساختار منوکلینیک سنتز شدند. همچنین نتایج آنالیز طیف سنجی فوریه فروسرخ نقش گروه های مختلف عملکردی در فرایند کاهش بار یونهای مس را نشان میدهد. آنالیز توزیع اندازه ذرات DLS نشان دهنده سنتز ذرات در محدوه نانو میباشد.

کلیدواژه ها

سنتزگیاهی، نانوذرات، اکسید مس، شیمی سبز،گل راعی،.FE-SEM ،XRD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.