مطالعات ژیوشیمیایی و دورسنجی جهت معرفی کانیزایی فلزی احتمالی در منطقه منامین - اردبیل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی مواد، متالورژی و معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: MCONF01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا کفیلی ویجویه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

فیروز علی نیا

استادیار گروه معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

محدوده موردمطالعه در ناحیه منامین واقع در منطقه هشتجین در بخش جنوبی استان اردبیل و در زون ساختاری البرز-آذربایجان قرار دارد. در این تحقیق مطالعات دورسنجی برای شناسایی زونهای دگرسانی بر روی تصاویر ماهواره ای ASTER و با استفاده از روش های نسبت باندی وکمترین مربعات رگرسیون شده (LS-Fit ) صورت گرفت و تمرکز دگرسانی های آرژیلیک، آرژیلیک پیشرفته، پروپیلیتیکی در این منطقه دیده شد. به منظور بررسی کانه زایی فلزات باارزش و عنصر طلا این منطقه، مطالعات ژیوشیمیایی رسوبات آبراهه ای انجام شد. مطالعه ژیوشیمی رسوب آبراهه ای شامل مطالعات آماری چند متغیره به روش آنالیز فاکتوری است که درنهایت منجر به تهیه نقشه های آنالیز فاکتوری شد. بررسی این نقشه ها بیانگر وجود آنومالیهایی از روی، منگنز و کادمیوم در جنوب شرق منطقه است. در نهایت با تلفیق نقشه ی آنومالی ژیوشیمیایی و اهداف حاصل از مطالعات دگرسانی، نقاطمیدبخش منطقه مورد مطالعه در نقشه نهایی معرفی شد. وجود سیستم های دگرسانی دماپایین و همچنین آنومالی عناصرعمدتا سولفیدی و پیریت فراوان در امتداد شکستگیها از شواهد وجود یک سیستم کانی سازی اپیترمال برای بخش جنوب شرقی محدوده است.

کلیدواژه ها

ژیوشیمی، منامین، آنالیز فاکتوری، دورسنجی، دگرسانی، کمترین مربعات رگرسیون شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.