بررسی نقش مرمت در توسعه پایدار حمام انصاری تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی عمران،معماری و شهرسازی معاصر
  • کد COI اختصاصی: WCCEAU02_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده بخشی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری، ایران

ناصر بخشی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری، ایران

داوود احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری، ایران

چکیده

بافت های قدیمی به عنوان بخش های مهم و نشان دهنده ی هویت شهرها هستند و در این میان بناهای تاریخی نماد هویت ملی محسوب می شوند که بایستی در حفظ و نگهداری آن کوشید تا آیندگان نیز از وجود و سرگذشت آنها، تجربه آموخته و در حقیقت گذشته چراغ هدایت را به نسل های آینده نشان دهند. از جمله این بناهای مهم، حمام های تاریخی هستند که همواره یکی از ارکان شهرهای تاریخی محسوب شده و در بافت فرسوده شهرهای امروزی قرار گرفته اند. از دوره صفویه و به ویژه عهد قاجار تعداد بسیاری حمام در شهرها و روستاهای ایران برجای مانده که متاسفانه تحقیق کامل و جامعی درباره آنها صورت نپذیرفته است. از جمله شهرهای مهم دوره قاجار که در آن حمام های زیادی از این دوره وجود دارد و به گونه ای مستند می توان این موضوع را در آن ی گرفت، شهر تهران است. در این پژوهش با هدف توسعه پایدار در بناهای تاریخی فرسوده، به بررسی نقش و تاثیرات مرمت در توسعه پایدار حمام های تاریخی پرداخته می شو. حمام انصاری، یکی از حمام های قاجاری تهران است که در راستای توسعه پایدار و تغییر کاربری آن به رستوران (سفره خانه ارسباران) مرمت شده است. با معرفی مشخصات حمام و مرمت انجام شده، کیفیت توسعه پایدار این حمام نقد و بررسی شده است. برای این تحقیق، روش تحقیقی- توصیفی انتخاب و در طول پروسه پژوهش مورد استفاده قرار گرفته است. از این پژوهش می توان چنین نتیجه گرفت که مرمت انجام شده و الحاقات و تزیینات صورت گرفته در این بنا، در توسعه پایدار حمام انصاری نقش بسزایی داشته هرچند که در فرآیند تغییر کاربری، کالبد اصلی حمام فدای کاربری جدید شده است.

کلیدواژه ها

مرمت، توسعه پایدار، حمام انصاری، حمام های قاجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.