تحلیلی بر روند نیازهای درجه- روز سرمایش ماهانه و سالانه غرب ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی عمران،معماری و شهرسازی معاصر
  • کد COI اختصاصی: WCCEAU02_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرحناز خرم آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد آب و هوا شناسی شهری دانشگاه تبریز

حمید صمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه علم و صنعت

چکیده

افزایش درجه حرارت یکی از مسایل مهم زیست محیطی بشر است که در سال های اخیر، مطالعات زیادی را به خود اختصاص داده است. در پژوهش ابتدا به محاسبه جمع و میانگین ماهانه و سالانه درجه روز CDD غرب ایران، با پایه دمایی 25 درجه با استفاده از میانگین دمای روزانه هوا، در طی دوره آماری 24 (1987-2010) که از سازمان هواشناسی کشور اخذ گردید، پرداخته شده است. سپس به کمک آزمون ناپارامتر من- کندال روند، جمع ماهانه و جمع سالانه درجه- روز CDD، با سطح معنی داری 0.05 در نرم افزار مینی تب محاسبه گردید. محاسبه CDD در نرمافزار متلب با ابعاد ماتریس 8*7966 می باشد که در آن سطرها بیانگر زمان (سال) و ستون ها مکان (یاخته) می باشد؛ و در نهایت برای ناحیه بندی این فراسنج در نرم افزار ARCMAP به روش IDW ترسیم و مورد واکاوی قرار گرفت. محاسبه روند درجه - روز CDD در غرب ایران می تواند دیدی کلی از تغییرات نیاز CDD و تغییرات مکانی- زمانی این فراسنج، به خصوص در دوره ی گرم سال به مدیریت منابع انرژی ارایه کند؛ در این پژوهش بیشینه روند جمع ماهانه نیاز CDD در ایلام مشاهده می شود در حالی که در روند جمع سالانه نیاز CDD در ایستگاه خرم آباد و رابطه معناداری در سطح 5% را دارا می باشد؛ همچنین از واکاوی میانگین ماهانه و میانگین سالانه CDD در فصل تابستان بیشینه CDD در ایستگاه ایلام نمایان تر است، در حالی که ایستگاه سقز کمینه CDD در این فصل بوده است که دلیل آن توقف و پس کشیدن بادهای غربی از منطقه و استقرار پیوسته پرفشار جنب حاره آزور بر روی ایستگاه های مورد مطالعه می باشد و همچنین در این فصل به دلیل نشست شدید هوای پرفشار جنب حاره، هوای پایدار، آفتابی و بسیار گرم و خشک می باشد که بر نیاز CDD منطقه تاثیر گذاشته است.

کلیدواژه ها

سرمایش، درجه- روز سرد، آزمون ناپارامتریک من- کندال، غرب ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.