چالش های حوزه فنی و عمرانی شهرداری زاهدان ناشی از رشد جمعیت و توسعه فیزیکی (مطالعه موردی: شهر زاهدان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی عمران،معماری و شهرسازی معاصر
  • کد COI اختصاصی: WCCEAU02_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد سلحشوری

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، مدیر توسعه و پژوهش شهرداری زاهدان

عبدالقادر پربار

دانشجوی دکتری مهندسی عمران، گرایش ساخت، شهردار زاهدان

خلیل الله صاحبدادزهی

دکتری علوم سیاسی، سرپرست معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری زاهدان

عباس یعقوبی نیا

کارشناس ارشد عمران، مشاور امور فنی و عمرانی شهرداری زاهدان

چکیده

شهرداری ها امروزه به بیش از 70 درصد جمعیت کشورها علی الخصوص در کشورهای در حال توسعه خدمات میدهند؛این در حالی است که نقش و اهمیت جایگاه این نهادهای غیر دولتی و مردمی چندان در تحقق سیاستهای توسعه مسایلفنی و عمرانی علل الخصوص در محیط شهرها و بزرگ شهرها روشن نشده است. از طرفی مقام معظم هبری در منویاتشانخواستار استفاده از کلیه ظرفیت های کشور جهت تحقق این مهم (اقتصاد مقاومتی) شده اند. شهرداری ها در کلانشهرها وبزرگ شهرهای کشور با دارا بودن نیرو و تجهیزات و امکانات گوناگون، از توانایی و پتانسیل های فراوان جهت رفع موانع ومسایل فنی و عمرانی در محلات برخوردار و کمتر برخوردار شهر هستند که در صورت توجه میتواند ضمن جلوگیری ازبرهم خوردن نظم و توازن امور زیربنایی و فنی و عمرانی، موجبات شکوفایی آن را فراهم نمایند. شهر زاهدان از جملهشهرهای ایران است که با رشد بی رویه خود از نظر کالبدی و جمعیتی به ویژه در دو سه دهه اخیر، ب عنوان یک بزرگشهر در کشور، دارای قابلیت تبدیل شدن به قطب صنعتی و اقتصادی در شرق کشور می باشد. روش تحقیق حاضرمورد پردازش و SPSS توصیفی- تحلیلی است و اطلاعات و داده های پژوهش با روش های آماری در محیط نرم افزارتحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که بیشترین چالش مربوط به کمرنگ شدن نقش شهرداری ها در توسعه فنی وعمرانی و امور زیربنایی مربوط به ((حوزه قوانین و مقررات ))، حوزه ((مسایل مدیریتی))، حوزه ((منابع انسانی دخیل درمدیریت شهری)) و حوزه ((پایین بودن مشارکت شهروندان)) می باشد که در حال حاضر شهرداریها را با معضلات وچالش هایی جهت تحقق برنامه های توسعه وآبادانی شهرها در امور فنی و عمرانی و امور زیر بنایی مواجه نموده است.

کلیدواژه ها

توسعه و عمران شهری، مدیریت شهری، توسعه پایدار شهری، برنامه ریزی شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.