تخمین پارامترهای مقاومت برشی خاک با استفاده از نتایج آزمایش ضربه و نفوذ استاندارد و برنامه ریزی ژنتیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی عمران،معماری و شهرسازی معاصر
  • کد COI اختصاصی: WCCEAU02_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 754
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مبصر

دانشجوی دکتری عمران گرایش سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

میلاد صافدل

دانشجوی دکتری عمران گرایش مدیریت پیشرفته ترافیک، دانشگاه ملی پلی تکنیک ارمنستان

چکیده

محاسبه مقاومت برشی خاک ازجمله مسایل مهم و اساسی مکانیک خاک محسوب می شود، لذا تعیین پارامترهای آن ازاهمیت ویژهای برخوردار است. در این تحقیق، هدف استفاده از الگوریتم برنامه ریزی ژنتیک به منظور برآورد پارامترهایمقاومت برشی خاک میباشد. بدین منظور، با به کارگیری نتایج آزمایش نفوذ استاندارد (SPT) در گمانه های واقع درشهرستان ارومیه به عنوان داده های ورودی و چسبندگی و زاویه اصطکاک داخلی حاصل از آزمایشات برش مستقیمبه عنوان مقادیر هدف در الگوریتم برنامه ریزی ژنتیک، به تخمین پارامترهای هدف پرداخته شده است. پارامترهای مقاومتبرشی با استفاده از 6 پارامتر ورودی، اندازه دانه بندی (N50 و N200)، درصد رطوب خاک و نتایج آزمایش (N1, N2 و N3)SPT تخمین زده شده اند. نتایج تحقیق حاکی از آن بوده که خطای میانگین مجذور مربعات برای پیش بینی پارامترزاویه اصطحکاک داخلی جهت آموزش و تست رابطه تخمینی، به ترتیب 064 / 0 و 024 / 0 و برای پیش بینی پارامترچسبندگی جهت آموزش و تست رابطه تخمینی، به ترتیب 07 / 0 و 06 / 0 میباشد. این نتایج نشان دهنده دقت بالایروش مورد استفاده جهت پیش بینی پارامترهای مقاومت برشی خاک میباشد. با توجه به نتایج حاصله میتوان گفت کههر چند فرآیند آموزش در روش پیشنهادی با داده هایی انجام می گیرد که خود دارای خطاست اما تاثیر این خطاها دربرابر هزینه های انجام آزمون های آزمایشگاهی بسیار ناچیز خواهد بود و می توان از روش پیشنهادی این تحقیق جهتبرآورد پارامترهای مقاومت برشی خاکها استفاده نمود.

کلیدواژه ها

الگوریتم ژنتیک، آزمایش نفوذ استاندارد، پارامترهای مقاومت برشی، ضریب همبستگی، خطای میانگین مجذور مربعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.