رهیافتی نو در حوزه اقتصاد مقاومتی و مفاهیم مربوط به آن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی رویکردهای نوین آموزشی و پژوهشی در تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: TRECONF01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز ایمانی

کارشناس ارشد ادبیات فارسی و دبیر آموزش و پرورش ناحیه دو بندر عباس

چکیده

مدتی است که نظریه اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری مطرح شده است. بیان این موضوع از سوی مقام معظم رهبری صرفا به عنوان یک حرکت نمادین نبوده است؛ بلکه تفکر ناب ولایت به عنوان یک منبع الهی و علمی ارزشمند پشتوانه آن می باشد. پرداختن به این موضوع به دلایل مختلف امری مهم و ضروری است. از یک طرف دشمنان ملت ایران تلاش دارند تا نسبت به در هم ریختگی اقتصاد ایران اقدام نمایند و از این ناحیه، ضرباتی را به ملت شریف ایران اسلامی وارد کنند که مقاومت در اقتصاد، نسخه ای کارساز برای عبور از این مرحله است. از سویی دیگر موضوع اقتصاد مقاومتی موضوعی بسیار بدیع و جدید و بکر است و تجربه منتشر شده مکتوبی در مورد آن وجود ندارد و قاعدتا باید جوانب آن بررسی و مورد توجه قرار گیرد. از منظری دیگر برای کشور جمهوری اسلامی ایران که مصمم است اقتصاد تک محصولی و مبتنی بر درآمد نفت را متحول نموده و به سمت عدم وابستگی به نفت حرکت کند، موضوع اقتصاد مقاومتی یک راه کار و نقشه راه سازنده است. مقام معظم رهبری در چند سال اخیر بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح و از آن به عنوان روشی مهم در تغییر مسیر حرکت اقتصادی کشور یاد کردند؛ روشی که در برابر هجمه های غرب همانند سدی محکم و کارآمد می باشد. اعمال تحریم های یک جانبه و غیرقانونی، همواره یکی از ابزارهای نظام سلطه برای وارد آوردن فشار به نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است، هرچند اندکی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آمریکا قانون تحریم نظام جمهوری اسلامی ایران را به اجرا گذاشت و در طول سالیان گذشته نیز همواره بر حجم این تحریم ها افزوده شد. در مقابل اتخاذ چنین رویکردی، مقام معظم رهبری بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح و از آن به عنوان روشی مهم در تغییر مسیر حرکت اقتصادی کشور یاد کردند. اقتصاد مقاومتی از حکمت های رهبری و تاکتیکی است از زیر مجموعه مبارزه با تهدیدات دشمن در حوزه اقتصادی بنابراین در این مقاله تلاش خواهد شد به بررسی راهکارها و رویکرد های موضوع اقتصاد مقاومتی پرداخته شود.

کلیدواژه ها

اقتصاد، مقاومت، منبع الهی، جمهوری اسلامی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.