بررسی مدل های رفتاری خاک در شرایط غیراشباع

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GPACONF06_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1568
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام مهدی پور

دانشجوی دکتری ژیوتکنیک گروه عمران،واحد نجف آباد،دانشگاه آزاد اسلامی،نجف آباد،ایران

حمید هاشم الحسینی

عضو هییت علمی دانشکده عمران دانشگاه صنعتی اصفهان

بهرام نادی

عضو هییت علمی گروه عمران، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

مسعود میرمحمدصادقی

عضو هییت علمی گروه عمران، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

در ده ه های اخیر علم مکانیک خاک به دو بخش عمده مکانیک خاکهای اشباع و مکانیک خا کهای غیر اشباع تقسیم شده است. خاک های غیر اشباع معمولا در بالای سطح آب زیرزمینی موجود می باشند. خاک های غیر اشباع در بسیاری از مسایل مهندسی از قبیل مسایل مربوط به گودبرداری، پایداری شیروانی، ظرفیت باربری خاک ها، پایداری ساز ه ها و حتی پایداری سدهای خاکی می توانند مورد بررسی قرار گیرند. خاک های متورم شونده جزو خاک های غیر اشباع می باشند و به دلیل خاصیت متورم شوندگی آنها مورد توجه خاصی قرار گرفته اند.رفتار مکانیکی خاک های متورم شونده یکی از مسایل پرچالش مهندسی عمران می باشد. استفاده از روش های عددی دربررسی رفتار خاک یکی از روش های معمول در علم مکانیک خاک است. با این وجود، دقت روش های عددی به شدت بستگی به استفاده از مدل رفتاری مناسب برای حل مسایل دارد. از این رو برای مدلسازی خاک های غیر اشباع به روش عددی، بررسی مفاهیم اولیه این علم از جمله تنش موثر، حرکت آب، تحکیم، معیار های گسیختگی و در حالت کلی مدل های رفتاری خاک های غیر اشباع ناگزیر می باشد. یکی از مدل های شناخته شده در میان مدلهای الاستوپلاستیک، برای مدل سازی خاک های غیر اشباع، مدل بنیادی بارسلون می باشد. این مدل با بهره گیری از مدل کم-کلی اصلاح شده معرفی گردید. با توجه به نتایج می توان گفت با اصلاح برخی از پارامتر های مدل کم- کلی در شرایط تفاضل محدود و قرار دادن مقادیر تغییر یافته با استفاده از توابع تعریف شده در مدل بارسلونا، می توان از مدل کم-کلی اصلاح شده برای مدل سازی خاک های غیراشباع متورم شونده بهره جست.

کلیدواژه ها

خاک غیراشباع، مدل ویلر،مدل بارسلون، خاک متورم شونده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.