نقش ITS در ارتقای کیفی زندگی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GPACONF06_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین اشرف زاده آیدنلو

استاد دانشگاه جامع علمی کاربردی شهرداری ارومیه

مینا فتحی حاجی مصیب

دانشجوی کاردانی شهر سازی

سها فریورنیا

دانشجوی کاردانی شهرسازی

چکیده

یکی از مشکلات زندگی بشر امروز ازدحام جمعیت و عدم توانایی زیرساخت های شهری درپاسخ به نیاز آنها می باشد. ازجمله زیرساخت های مهمی که تحت تاثیر قرارمی گیرد زیرساخت حمل ونقل می باشد. از طرفی امروزه افزایش تسهیلات حمل ونقل از طریق روشهای مرسوم به دلیل نیاز به سرمایه گذاری کلان و زمان زیاد جهت اجرا نمی تواند بعنوان راهکاری مناسبی واساسی محسوب گردد. لذا درسالهای اخیر گرایش به استفاده ازمکانیزم هایی جهت بهره گیری از فناوریهای نوین،استفاده بهینه از منابع موجود، ابتکار عمل و استفاده از تکنیکهای مدیریت ترافیک شهری در اغلب کشورها، به عنوان بهترین راهکارها مورد توجه مدیران ترافیک کلانشهرها قرارگرفته است. یکی ازجدیدترین و موثرترین راهکارهای مدیریت ترافیک که از فن آوری اطلاعات نشات می گیرد ایده بکارگیری سیستم های هوشمند حمل ونقل ( ITS)است که می تواند در راستای تحقق شهرداری الکترونیکی افق تازه ای برای دستیابی به تحرک پویا و روان درجامعه ارتباطی و اطلاعات وارایه خدمات بهتر به شهروندان ایجادنماید.این مقاله پس از بررسی ضرورت گرایش به فن آوریهای نوین درعرصه حمل ونقل وازدیدگاه مدیریت شهری، به تعریف سیستم های هوشمندحمل ونقل، نحوه عملکرد،معماری، انواع خدمات و معرفی زیرسیستمهای مرتبط یا سیستم مذکور خواهدپرداخت. در ادامه به اقداماتی که دربرنامه ریزی و استقرار ITS و بومی نمودن سیستم مذکور در هرمنطقه لازم است موردتوجه قرارگیرد و همچنین لزوم همکاری های بین سازمانی اشارهخواهدشدهمچنین امروزه استفاده از تکنولوژی های جدید امری اجتناب پذیر گشته است . در نتیجه تحولات شهر نشینی وگسترش شهرها در اغلب جوامع، مناطق طبیعی و کشاورزی به تدریج تخریب شده و جای خود را به ساخت و سازهای بی رویه داده است و یا در برخی مواقع مزارع و سکونت گاه های طبیعی خالی از سکنه شده و کم کم رو به ویرانی می رود. نیاز مبرم و به تبع آن افزایش تقاضا برای زمین جهت تامین سکونتگاه های انسانی، سیتم های حمل و نقل هوشمند ، فضاهای گذران اوقات فراغت، صنایع و محل های آموزشی و بهداشتی و هم چنین مصارف کشاورزی که بتواند غذای مورد نیاز جمعیت رو به رشد را فراهم کند موجب احساس خطر شده و در عین پیشرفت های سریع تکنولوژیک این استنباط را به دنبال دارد که در آینده، زمین مورد نیاز تامین نخواهد شد و توسعه پایدار شهر به خطر خواهد افتاد)سلطانی، ۱۳۷۱ ،ص ۶۱ (. هم چنین در سالهای اخیر، پدیده ویلاسازی خصوصا در مناطق ییلاقی شهرها از جمله موضوعاتی است که از شدت بیشتری برخوردار بوده و هجوم افراد به مناطق ییلاقی و تبدیل اراضی کشاورزی برای ساخت و ساز ویلاهای تفریحی موجب گردیده تا اراضی زراعی و باغی این مناطق روز به روز کاهش یافته و اثرات جبران ناپذیری را بر جای گذارد.

کلیدواژه ها

ITS ، ارتقای کیفیت زندگی، افزایش امنیت ، توسعه اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.