راه های توسعه گردشگری روستایی و جذب گردشگر در شهرستان قیروکارزین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GPACONF06_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه موغلی

دانشیار و عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان

محبوبه موغلی

کارشناسی ارشد جغرافیا گرایش برنامه ریزی روستایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان

چکیده

طی سالهای اخیر گردشگری روستایی به عنوان یکی از ابعاد توسعه روستایی در تمام دنیا مورد توجه جدی قرارگرفته است. در این نوع گردشگری هدف شناسایی استعدادهای مختلف طبیعی و انسانی محدوده روستاها و توسعه عواملی که باعث ورود و استفاده گردشگران از آن میشود، است. شهرستان قیروکارزین یکی از شهرستانهای استان فارس به جهت داشتن توانهای بالقوه گردشگری روستایی، میتواند یکی از جنبه های ارتقاء کیفیت توسعه روستاهای محدوده این شهرستان مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد. به همین دلیل در این پژوهش سعی شده است تا بااستفاده از منابع و مطالعات کتابخانهای، مشاهدات میدانی و ارزیابی نظرات گروه های درگیر در امر گردشگری، به شناخت پتانسیلها و محدودیتهای گردشگری نواحی روستایی پرداخته شود. برای این منظور محدوده مورد مطالعه با جامعه آماری مشخص انتخاب گردیده و با روش توصیفی-تحلیلی و کاربردی، وضع موجود محدوده شهرستان قیروکارزین مورد مطالعه و بررسی قرارگرفت. بعد از جمعآوری داده ها و اطلاعات با روش تحلیل SWOT به بررسی نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها از دیدگاه سه گروه مسولان، مردم محلی و گردشگران پرداخته شده و توصیفی از وضعیت عوامل گردشگری شهرستان قیروکارزین به دست آمد. برای تعیین وجود ارتباط بین نظرات سه گروه مطالعه شده توسعه گردشگری روستایی از آزمون اسپیرمن و تعمیم نتایج به دست آمده به کل جامعه آماری از آزمون T-Test استفاده گردید. نتایج به دست آمده حاکی از وجود توانهای طبیعی و انسانی بالقوه محدوده روستاهای شهرستان قیروکارزین بوده و همچنین محدودیتها و تنگناهایی به منظور تبدیل این استعدادها به مرحله بالفعل و تسریع روند توسعه گردشگری روستایی وجود دارد. نتایج آزمون اسپیرمن نشان داد که بین نظرات سه گروه مسیولین، مردم محلی و گردشگران در توسعه گردشگری روستایی ارتباط معناداری وجود دارد و این ارتباط با آزمون T-Test قابل تعمیم به کل جامعه آماری را امکانپذیر کرد. بنابراین استدلال میشود که شهرستان قیروکارزین از استعداد بالایی برای توسعه گردشگری روستایی برخوردار است.

کلیدواژه ها

گردشگری روستایی، جاذبه های گردشگری، روش تحلیل SWOT، شهرستان قیروکارزین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.