بررسی اثر تراکم بر عملکرد جوجه های گوشتی دو سویه تجاری در استان گیلان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی
  • کد COI اختصاصی: NCARAS02_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 985
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه فلاح جوریابی

دانشجوی کارشناسیارشد، بخش علوم دام، دانشگاه گیلان

سیدحسین حسینی مقدم

استادیار، بخش علوم دام، دانشگاه گیلان

مازیار محیطی

استادیار، بخش علوم دام، دانشگاه گیلان

چکیده

به منظور بررسی اثر تراکم بر عملکرد جوجه های گوشتی سویه های راس و آربورآکرز و مقایسه آنها، آزمایشی به روش فاکتوریل (2×2) در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار و 216 قطعه جوجه گوشتی به مدت 42 روز در فصل تابستان انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل هیبرید راس در تراکم استاندارد، هیبرید آربورآکرز در تراکم استاندارد، هیبرید راس در تراکم بالا و هیبرید آربورآکرز در تراکم بالا بودند. تعداد جوجه در یک متر مربع برای تراکم استاندارد 12 قطعه و برای تراکم زیاد 15 قطعه بود. طیور تحت شرایط استاندارد و جیره غذایی یکسان پرورش داده شدند. جهت مقایسه عملکرد جوجه های گوشتی خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی در طول آزمایش اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تاثیر تراکم و سویه جوجه گوشتی بر مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی برای کل دوره پرورش معنی دار نبود .(P> 0/05) نتایج این آزمایش نشان می دهد که پرورش جوجه گوشتی در تراکم 15 قطعه در هر متر مربع که بالاتر از استاندارد توصیه شده توسط هر دو تولید کننده راس و آربوراکرز است تاثیر معنی داری بر صفات عملکردی نداشته و لذا برای اقلیم گیلان قابل توصیه است.

کلیدواژه ها

تراکم، جوجه گوشتی، ضریب تبدیل غذایی، خوراک مصرفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.