چالش های فیزیولوژیکی تولیدمثل در گاومیش

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی
  • کد COI اختصاصی: NCARAS02_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 550
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه امیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

فریبا اصغری

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

غلامعلی مقدم

استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

مرضیه ابراهیمی

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

گاومیش ها به دوگروه گاومیش باتلاقی (Bubalus carabanensis) و گاومیش رودخانه ای (Bubalus bubalis) تقسیم میشوند. با وجود شباهت های ظاهری و فیزیولوژیکی بین گاومیش و گاو، تفاوت هایی در فیزیولوژی تولید مثل این دوگونه وجود دارد. گاومیش ها دارای فاصله گوساله زایی طولانی به دلیل دوره طولانی عدم فحلی پس از زایش هستند. همچنین بلوغ در گاومیش دیرتر از گاو رخ میدهد. گاومیش ماده پلی استروس است و تشخیص فحلی در این حیوان بسیار مشکل می باشد. بنابراین افزایش خطا در تشخیص فحلی به ویژه در تلقیح مصنوعی چالش برانگیز است. وقوع سخت زایی در گاومیش رودخانه بیشتر از گاومیش باتلاقی بوده و وقوع آن در گاومیش های یک شکمزا بیشتر از گاومیش های چند شکم زا است. دیرکرد در بلوغ و در نتیجه آبستنی دیرتر، دلیل راندمان تولیدمثلی پایین در گاومیش است. از این رو، در مقاله حاضر فیزیولوژی تولید مثل و چالشهای تولیدمثلی در گاومیش مورد بررسی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

چالش، فیزیولوژی تولید مثل، گاومیش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.