چگونگی قانون مند شدن فضای پرت در معماری واحد های مسکونی استان اصفهان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی
- کد COI اختصاصی: MEMARI05_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 562
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری
چکیده
منشاء فضای پرت، در طراحی نمای ساختمان برخی از نقاط کشور را باید درقوانین موجود و درواژه محرمیت، جستجو کرد چرا که، در حقیقت پاسخی به پیشگیری از مشرفیت بنا بود .اگر چه محرم بودن واحد های مسکونی، همواره ،یکی از مهم ترین اصول معماری ایرانی و اسلامی است. اما همین اصول دربرخی از نقاط کشور به شیوه های متفاوتی اجرا می شود. بطور مثال: در استان اصفهان ، دستخوش سلیقه های شخصی گردیده، ونتایج حاصل از آن, وضع موجودنمای ساختمان هایی است که نمونه هایی از تصاویر آنها در ادامه مطلب به تصویر کشیده شده است..که از معیار جداگانه ای پیروی نموده و موجب کوچک شدن زیر بنای ملک ,نمای بد قواره و ریتم نا همگن با سایر بنا های همجوارخود دارد.وقتی که اختیار نمای ساختمان (رضایت ثبتی یا عدم آن )به افرادی با فرهنک های مختلف واگذار می شود، نتیجه ای جز این نمی توان انتظار داشت. مگر قرار است ساکنان خانه ها تا ابدالعمر در همین منازل سکونت نمایند..چه بسا ساکنان جدید ، عقیده ی دیگری داشته باشد. اگردر سال های قبل ، به خانه های ویلایی 60 در صد اجازه بنا داده می شد مشکلی برای طراح و مالک بوجود نمی آمد. زیرا که، مقررات و محدودیت های معماری فعلی در کار نبود. ودر گذشته برای چنین ساختمان هایی،,نه از پله, آسانسور وکمد های دیواری خبری بود و نه سرویس بهداشتی در داخل خانه جا داشت. .به همین دلیل، محدودیت طراح برای ایجاد فضایی مناسب، که همه ی خواسته های استفاده کننده را فراهم نماید را ناممکن ساخته. و در حقیقت دست او را بسته اند. بعلاوه، اکثر ساکنان از کوچک بودن فضاهای داخل خانه شاکی اند .علی االخصوص فضای پذیرای , که جایگاه ویژه ای بین مردم دارد.کلیدواژه ها
فضای پرت, مشر فیت بنا, قانون مند شدنمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.