تاثیر استفاده از بتن خود تراکم بر شکل پذیری اتصالات خارجی تیرستون های بتن مسلح

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی بتن خودتراکم ایران و اولین کنفرانس ملی تعمیر و نگهداری سازه های بتنی
  • کد COI اختصاصی: SCCMRC05_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ایلبیگی قلعه نی

دانشجوی دکتری عمران گرایش سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد ، ایران

فاطمه نوروزی

دانشجوی کارشناسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تربت حیدریه، ایران

چکیده

اتصالات تیر ستون های بتن مسلح از تراکم میلگرد بالایی برخوردار هستند. بنابراین در صورتی که از بتن معمولی در ساخت اتصالات استفاده شود، امکان ویبره کردن مناسب آنها وجود ندارد، بنابراین استفاده از بتن نسل جدید معروف به بتن خود تراکم (SCC) که نیاز به ویبره کردن ندارند، نه تنها یک مزیت، بلکه تحولی اساسی در چنین اعضایی تلقی می گردد. از خصوصیات این بتن می توان به کارآیی بالا، مقاومت زیاد در برابر جدا شدگی، عدم نیاز به ویبره داخلی و یا بدنه قالب جهت تراکم و تسریع در عملیات ساخت و ساز اشاره کرد. در این تحقیق، هدف بررسی تاثیر استفاده از بتن خود تراکم به جای بتن معمولی بر شکل پذیری می باشد. به این منظور چهار گروه اتصال خارجی تیرستون بتن مسلح توسط نرم افزار Abaqus مدلسازی شده و در هر گروه هشت اتصال مورد بررسی قرار گرفته است. این هشت اتصال دارای ابعاد یکسان، درصد میلگرد طولی و عرضی برابر و جزییات مشابه آرایش میلگردها می باشند. چهار نمونه از این اتصالات از بتن معمولی با مقاومت های 20 ، 30 ، 40 و 50 مگاپاسکال ساخته شده و چهار نمونه ی دیگر نیز با بتن خود تراکم با مقاومت های 20 ، 30 ، 40 و 50 مگاپاسکال ساخته شده است. نمونه های مورد نظر به صورت سه بعدی مدل سازی شده و تحلیل غیر خطی آنها تحت اثر نیروهای لرزه ای که توسط بارهایرفت و برگشتی شبیه سازی می شوند انجام می گیرد. با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق می توان به این نتیجه رسید که استفاده از بتن خودتراکم به جای بتن معمولی در اتصالات خارجی، منجر به افزایش شکل پذیری اتصال می گردد.

کلیدواژه ها

روسازی بتنی، امواج آلتراسونیک، مقاومت فشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.