بررسی اپیدمیولوژیک غرق شدگی در سواحل شهرستان بندرانزلی در سال های 1394 تا 1396

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پیشگیری از حوادث غرق شدگی
  • کد COI اختصاصی: GUMS02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده هاجر خاتمی

کارشناس ارشد آموزش بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی البرز، ایران

سید عارف عابدین نجفی

مدیر شبکه بهداشت بندرانزلی، گیلان، ایران

سید عبدالرضا کاظم زاده

کارشناس مسیول مدیریت کاهش خطر و بلایای شبکه بهداشت بندرانزلی،گیلان، ایران

محمدرضا هادیانی

کارشناس مسیول بیماری های شهرستان بندرانزلی، گیلان، ایران

چکیده

مقدمه: غرق شدگی از جمله حوادث غیرعمدی قابل پیشگیری است که سالانه در نقاط مختلف دنیا افراد زیادی بر اثر آن جان خود را از دست می دهند. نوار ساحلی شهرستان بندرانزلی از جمله سواحل پربازدید ایران می باشد که وجود حوادث ناگوار غرق شدگی در این سواحل بر آن شدیم تا با بررسی جدیدترین رخدادها در این زمینه در جهت راههای پیشگیری و کاهش بار غرق شدگی گام برداریم.روش اجرا: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که با بررسی 87 مورد غرق شدگی در سواحل شهرستان بندرانزلی طی سه سال (1396،95،94) انجام شده است. داده های این مطالعه بر اساس فرم گزارش دهی غرق شدگان در شبکه بهداشت انزلی و آمار فوت شدگان ناشی ازغرق شدگی پزشکی قانونی انزلی جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS 19 مورد ارزیابی قرار گرفته است.یافته ها: در این مطالعه سال 94 بیشترین تعداد غرق شدگی را دارا بوده و اگرچه در سال 95 کاهش موارد غرق شدگی دیده شد،اما در سال 96 این روند سیر صعودی را درپیش گرفت.و 80/5% از موارد غرق شدگی مرد و 19/5 % آن زن بودند همچنین بیش از 55% موارد غرق شدگی منجر به فوت شده است . 85/5% از متوفیان مرد بوده اند و نیز 75% فوت شدگان کمتر از 40 سال داشتند.بیش از 95% از غرق شدگی در خارج از محدوده طرح های حفاظتی اتفاق افتاد بود و بیش از 77% موارد آن در تابستان اتفاق افتاده بود که بیش از 50% حادثه دیدگان در شهرستان انزلی مهمان بودند.

کلیدواژه ها

غرق شدگی، نوارسواحلی ، بندرانزلی، حوادث غیرعمدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.