بررسی صدمات مسری و غیرمسری و تاثیر زمان در سرایت جنایت از منظر فقه، حقوق و پزشکی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: ششمین همایش سراسری طب و قضا
- کد COI اختصاصی: TEBCONF06_099
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 924
نویسندگان
دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان خوراسگان، قاضی دادگستری، یاسوج، ایران
پزشک عمومی، مدیر کل پزشکی قانونی استان کهگیلویه و بویراحمد، یاسوج، ایران.
چکیده
سرایت جنایت از موضوعاتی است که در بحث جنایات عمدی و غیرعمدی مطرح می شود.در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 تعریفی از سرایت جنایت مشاهده نمی شود اما در تحقیقات فقهی، تعاریفی در این زمینه ارایه گردیده است و در مجموع، سرایت، در اصطلاح، از مفهوم لغوی متمایز نبوده و می توان چنین بیان نمود که سرایت جنایت به معنی اثر کردن و پیشروی صدمه یا صدمات وارده به مجنی علیه است که منجر به آسیب بزرگتر یا قطع عضوی از اعضاء یا فوت وی می شود. هرچند قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 موادی را به مبحث مهم سرایت جنایت اختصاصی داده است، اما واقع امرآن است که تفکیکی میان صدمات مسری و غیر مسری صورت نگرفته و احکام آن ها به صورت یک جا در قانون آمده است که این موضوع باعث سردرگمی و ایجاد رویه های قضایی متعارض در تشخیص صدمات مسری و غیرمسری خواهد شد. در سرایت جنایت، علاوه بر شرایطی مانند شدت صدمه یا صدمات، شرایط خاص مجروح، مکان و امکانات پزشکی، عنصر زمان نیز ضرورت دارد و بدون گذشت زمان متعارف، اظهارنظر در خصوص مسری بودن صدمه یا صدمات ممکن نمی باشد و بهتر آن است که قانون گذار علاوه بر تعریف صریحی از سرایت جنایت، شرایط لازم از جمله عنصر زمان را در جهت تشخیص صدمات مسری از غیرمسری بیان نمایدکلیدواژه ها
جنایت، سرایت جنایت، صدمات مسری، صدمات غیرمسریمقالات مرتبط جدید
- بررسی کیفی طرز استقرار سیه چادرهای عشایری موردی عشایر طایفه حموله ایل بختیاری
- بررسی آگاهی و نگرش قضات استان گلستان در مورد تصادفات ساختگی و نظریه پزشکی قانونی در سال 1396
- بررسی 57 پرونده تصادفات ساختگی مرکز شرق مشهد در شش ماهه اول سال 96
- نحوه مواجه هقضایی با صدمات ساختگی((خودزنی ها و تصادفات ساختگی))
- شناسایی پرونده های تصادف ساختگی با استفاده از درخت تصمیم مورد مطالعه: تصادفات ارجاعی به پزشکی قانونی اصفهان در سه ماه هدوم سال (1396)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.