بررسی چالشهای ژنتیکی در سقط جنین درمانی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: ششمین همایش سراسری طب و قضا
- کد COI اختصاصی: TEBCONF06_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 701
نویسندگان
کارشناس ارشد بیوشیمی بالینی، سازمان پزشکی قانونی کشور، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، تهران ایران.
دکتری حرفه ای پزشکی، سازمان پزشکی قانونی کشور، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، تهران
دکتری تخصصی ژنتیک پزشکی ، سازمان پزشکی قانونی کشور، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، تهران ایران.
دکتری تخصصی پزشکی قانونی، سازمان پزشکی قانونی کشور، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، تهران ایران
چکیده
بسیاری از کشورها در زمانهای مختلف با توجه به قوانین پیچیده سیاسی، مذهبی، اجتماعی و اقتصادی برخوردهای متفاوتی با مساله سقط جنین داشته اند. در کشور ما قانون سقط درمانی مصوب 1384 مجلس شورای اسلامی ایران و بدنبال آن دستورالعمل پزشکی قانونی، چندین مورد بیماری را بعنوان اندیکاسیونهای سقط جنین معرفی کرده است که مصوبه مزبور در پاره ای از موارد از شفافیت کافی برخوردار نبوده و ابهاماتی دارد که نیاز به بازنگری و تفسیر بیشتر می باشد. بدین منظور با توجه به گسترش دانش ژنتیک پزشکی نویسندگان مقاله حاضر سعی در معرفی برخی ابهامات و چالش های ژنتیکی در خصوص قانون یاد شده با بررسی کتب و منابع علمی مختلف پرداخته تا نگرش نوینی در این زمینه ایجاد شود بدین منظور پیشنهاد میشود دسترسی به سقط جنین ایمن و قانونی باید جزء خدمات بهداشتی و درمانی جامع پزشکی باشد و همراه نتایج آزمایشات قبل از زایمان برای جلوگیری از شیوع اختلالات ژنتیکی و جلوگیری از ترویج ژنهای معیوب بیماریهای سخت علاج در کشور که بار مالی زیادی را به دولت و خانواده ها تحمیل میکند و علاوه بر آن سبب روان پریشی و بروز مشکلات فراوان جهت نگهداری و مراقبت از آنها می شود، تدابیری اندیشیده شود.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کیفی طرز استقرار سیه چادرهای عشایری موردی عشایر طایفه حموله ایل بختیاری
- بررسی آگاهی و نگرش قضات استان گلستان در مورد تصادفات ساختگی و نظریه پزشکی قانونی در سال 1396
- بررسی 57 پرونده تصادفات ساختگی مرکز شرق مشهد در شش ماهه اول سال 96
- نحوه مواجه هقضایی با صدمات ساختگی((خودزنی ها و تصادفات ساختگی))
- شناسایی پرونده های تصادف ساختگی با استفاده از درخت تصمیم مورد مطالعه: تصادفات ارجاعی به پزشکی قانونی اصفهان در سه ماه هدوم سال (1396)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.