جهانی شدن، محیط زیست و منابع طبیعی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم زیست محیطی و مدیریتی
- کد COI اختصاصی: MOTAHARCONF01_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 760
نویسندگان
استادیار موسسه آموزش عالی خردگرایان مطهر
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته گردشگری مذهبی، موسسه آموزش عالی خردگرایان مطهر
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته گردشگری مذهبی، موسسه آموزش عالی خردگرایان مطهر
چکیده
یکی از پدیدههای مهم عصر حاضر که همچون موجی توفنده، روابط و مناسبات کشورها و دولتها را دگرگون ساخته و باسرعت، پیوندهای پیچیده ای بین فرهنگ ها و جوامع بشری ایجاد نموده است، پدیده جهانی شدن است. این رویداد، تنها بهامور اعتباری بین کشورهای و توسعه تجارت ختم نمیشود بلکه ساختار تازهای از جامعه شبکه ای ایجاد کرده و بدین طریق،تمامی مسایل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و محیطی را بصورت یکپارچه در جغرافیای هم بسته کره زمین مورد تاثیرقرار خواهد داد.مهمترین اثرات جهانی شدن، تاثیری است که این پدیده بر محیط زیست و منابع طبیعی کره زمین بر جا می گذارد. اینرویداد در عرصه محیط زیست و منابع طبیعی میتواند به دو صورت مثبت و منفی عمل نماید. جهانی شدن اطلاعات باعث آنخواهد شد که شمار افرادی که وارد شبکه های جهانی کامپیوتر می شوند، روز به روز افزایش یافته، شبکه هایی که افکار،اطلاعات و تصاویر را بطور آنی در سرتاسر جهان به گردش در میآورند، افزایش و بدین طریق بر ادراک و آگاهی انسانها دراقصی نقاط جهان افزوده و با بیدار نمودن وجدانهای خفته و احساس مسیولیت در آنها، باعث تحریک و تشویق آنها درمشارکت جهانی محیط زیست شوند. از طرف دیگر، جهانی شدن خصوصا در عرصه اقتصاد با ترویج داروینیسم باعث گسترشرقابت به ضرر کشورهای فقیر شده، فقر و تضاد میان کشورها را گسترش خواهد داد. بر این اساس تا زمانی که فقر،بی خانمانی، بی عدالتی، ناامنی، شکاف طبقاتی و فاصله میان کشورهای ثروتمند و فقیر، زیاد باشد و انسان دست از خودخواهیو حرص و آز بر ندارد، جهانی شدن نه تنها منجر به بهبود محیط زیست که به نابودی بیشتر آن و انقراض نسل بشر خواهدانجامید. در هر حال چه بخواهیم و چه نخواهیم، جهانی شدن، ثروت میآفریند و در همان حال فقر بدنبال میآورد. حرص وآز و نوآوری و امید بر میانگیزد، مرارتها و سختیهایی هم دارد و ناامیدی نیز در کام زندگی میریزد. خوب یا بد، این دنیاییتازه است که ما بایستی تجربه کنیم.کلیدواژه ها
جهانی شدن، محیط زیست، منابع طبیعیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.