بررسی کیفیت آب خاکستری در جهت استفاده مجدد از آن
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم زیست محیطی و مدیریتی
- کد COI اختصاصی: MOTAHARCONF01_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1043
نویسندگان
رییس آزمایشگاه آب و فاضلاب، شرکت آب و فاضلاب مشهد
چکیده
در صورت ادامه وضعیت و روند فعلی در کشور، میزان تقاضای آب به دلیل افزایش جمعیت و توسعه کشاورزی و صنعتی واجتماعی، افزایش یافته و میزان منابع آب به دلیل تغییرات اقلیمی و بروز خشکسالی ها و کاهش کیفیت منابع آب، کاهشمی یابد و در نهایت منجر به کاهش سرانه آبی میگردد؛ کاهش سرانه آبی متعاقبا منجر به بروز و تشدید اختلافاتاجتماعی، مهاجرت، محدودیت های کم آبی، تنش های آبی و بروز بحران می شود . در راستای مدیریت بهینه منابع آب ودستیابی به وضع مطلوب و تامین نیازهای آبی در آینده، اقداماتی همچون مدیریت تقاضا و افزایش آگاهی هایاجتماعی،مدیریت عرضه، اولویت بندی مصارف، استفاده از آبهای برگشتی، افزایش بهره وری آب و...، ضروری است. یکیاز راهکارهای مهم در این زمینه، بازچرخانی و استفاده مجدد از آب خاکستری می باشد که منجر به کاهش مصرفآبهای سطحی و زیرزمینی میگردد. همهی فاضلاب تولید شده در خانه شامل فاضلاب تولیدی آشپزخانه، حمام وماشین لباسشویی (به جز فاضلاب توالت) را آب خاکستری میگویند که تقریبا 50 تا 80 % فاضلاب شهری را تشکیلمیدهد. آب خاکستری پس از تصفیه، میتواند بسته به نوع و میزان تصفیه اعمال شده، برای مصارف غیر شرب، آبیاریسطحی و زیرزمینی، لباسشویی و سرویس بهداشتی، مورد استفاده مجدد قرار گیرد. با توجه به اهمیت موضوع در اینمقاله ضمن بررسی خصوصیات کمی و کیفی آب خاکستری، به بررسی روشهای بازچرخانی و استفاده مجدد از آن وتجربیات سایر کشورها در این زمینه پرداخته خواهد شد.کلیدواژه ها
آب خاکستری، استفاده مجدد، فاضلاب، کیفیتمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.