بررسی کاربردهای نانوتکنولوژی در برداشت ثالثیه از مخازن نفتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی دانش و فناوری علوم مهندسی ایران
  • کد COI اختصاصی: MGCONF02_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 727
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحمید انصاری

گروه مهندسی نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد، لامرد، ایران

بهمن سهرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد، لامرد، ایران

چکیده

در اکثر مخازن نفت سنگین دنیا و نیز کشور مان ایران حدود، دو سوم از نفت مخزن در جا و بدون استفاده در مخزن باقی می ماند. مشکلات موجود در صنایع، به ویژه صنعت نفت را میتوان با استفاده از فناوری نانو که نگرشی نوین در چینش و ساختار ماده می باشد و سبب بهبود خواص آن می گردد، تا حدود زیادی مرتفع نمود. نتایج آزمایش های انجام شده توسط پژوهشگران نشان می دهد که در بخش ازدیاد برداشت، می توان با استفاده از نانو ذرات، نانو سیالات، نانو سورفکتانت ها و هیدروژل های نانوکامپوزیتی، میزان برداشت سیال در جا در مخازن را تا حد زیادی بهبود بخشید. نانو تکنولوژی راه حلی را به منظور کنترل فرآیند های برداشت نفت که توسط روش های کنونی یا پیشین موفقیتی کسب نکرده اند ارایه می دهد. این نانومواد می توانند بشدت میزان برداشت نفت را با بهبود ژیومکانیک مخزن از طریق کاهش کشش سطحی و نیز ایجاد تغییرات اساسی در خود سیالات افزایش دهند.

کلیدواژه ها

نانو تکنولوژی، مخازن نفتی، ازدیاد برداشت، کشش سطحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.