بررسی اثر مبدل کاتالیستی بر میزان آلایندگی صوتی موتور TU5
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی دانش و فناوری علوم مهندسی ایران
- کد COI اختصاصی: MGCONF02_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 903
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه ایلام
عضو هییت علمی گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه ایلام
چکیده
صدا یکی از عوامل زیان آور محیط های صنعتی است که صدمات و اختلالات مختلفی از قبیل کاهش شنوایی، افزایش تعداد دم و بازدم، انقباض عروق خونی و غیره را به وجود می آورد. از نظر سازمان جهانی بهداشت، صدا به عنوان سومین آلودگی خطرناک در شهرهای بزرگ محسوب می شود. به طور کلی سیستم های متنوعی برای کنترل صدا در موتور خودروها مورد استفاده قرار می گیرد. بیشتر این محصولات ترکیبی از مواد جاذب صوت، مانع های صوتی، میرا کننده ها و عایق های ارتعاشی هستند. اما تاکنون تحقیقات جامعی در مورد تاثیر عمر کاتالیست بر روی آلودگی صوتی خودروها صورت نگرفته است، لذا در این تحقیق تاثیر مبدل کاتالیستی برروی آلودگی صوتی موتور TU5 بررسی شده است. آزمایشات در شرایط استاندارد (مطابق با استاندارد ارایه شده توسط سازمان ملی استاندارد) انجام شد. عامل مورد نظر در این تحقیق کاتالیست بود که در چهار سطح شامل کاتالیست نو، کاتالیست با 40 هزار کیلومتر کارکرد، کاتالیست با 80 هزار کیلومتر کارکرد و بدون کاتالیست بررسی گردید. به عبارتی چهار تیمار (تعداد عامل× تعداد سطح) صفات مورد اندازه گیری شدت صوت به عنوان آلودگی صوتی بود. هر یک از آزمون ها با 3 تکرار انجام شد. داده های به دست آمده در قالب طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج آزمایشات نشان داد که میزان آلایندگی صوتی در حالت بدون کاتالیست (لوله) بیشتر از مقدار ارایه شده در استاندارد ECE R51 02 است، پس می توان نتیجه گرفت که مبدل کاتالیستی بر روی آلایندگی صوتی نیز تاثیرگذار است. پس توصیه می شود کاتالیست به هیچ وجه حذف نگردد.کلیدواژه ها
موتور TU5، مبدل کاتالیستی، سطح صوت، دستگاه صوت سنج، آلودگی صوتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.