تأثیر کم آبیاری بر عملکرد بادام

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای بهره برداری از منابع آب حوضه های کارون و زاینده رود (فرصتها و چالشها)
  • کد COI اختصاصی: COWR01_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم علیمحمدی

عضو هیات علمی گروه فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی است

سیداصغر موسوی

عضو هیات علمی بخش تحقیقات باغبانی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ا

چکیده

بادام یکی از درختان میوه است که به دلیل تحمل به خشکی و شرایط کم آبی عمدتا" در مناطق خشک و نیمه خشک کشت می گردد. اگر چه بادام تا حدودی نسبت به خشکی مقاومت نشان میدهد ولی برای تولید محصول اقتصادی احتیاج به آبیاری در طی فصل رشد دارد. این نیاز آبی در طی فصل رشد و مراحل فنولوژی رشد میوه یکسان نیست و شناسایی این دوره های حساس و بحرانی از نظر نیاز آبی و کسر آبیاری به منظور جلوگیری از صدمه و خسارت به رشد و عملکرد بادام اهمیت زیادی دارد. به منظور بررسی تاثیر کم آبیاری بر عملکرد بادام در مراحل مختلف فنولوژیکی، این پژوهش به صورت کرت های یکبار خرد شده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار طی سالهای 1382-1380 در باغات بادام شرکت خیریه امامیه شوراب از توابع بخش سامان انجام شد در این آزمایش پلات های اصلی شامل مراحل مختلف فنولوژی در چهار سطح : مرحله اول(رشد میوه)، مرحله دوم (رشد مغز )، مرحله سوم ( قبل از برداشت ) و مرحله چهارم ( پس از برداشت ) و پلاتهای فرعی شامل چهار سطح مختلف آبیاری بشرح ذیل بود. T1(آبیاری کامل باتوجه به نیاز آبی گیاه)، T2 (آبیاری با 80 در صد نیاز آبی گیاه)،T3 (آبیاری با 40 درصد نیاز آبی گیاه)،T4 (قطع آبیاری، صفر درصدنیاز آبی گیاه )نتایج نشان داد که کسر آبیاری در مرحله اول و دوم فنولوژیکی رشد میوه باعث کاهش معنی دار عملکرد شده ولی در مرحله سوم افت عملکرد معنی دار نشد اما در مرحله چهارم، تاثیر معنی داری بر تراکم گلدهی و درصد تشکیل میوه اولیه و نهایی داشت. و باعث کاهش تراکم گل، درصد تشکیل میوه اولیه و نهایی و در نهایت کاهش عملکرد محصول در سال بعد گردید.

کلیدواژه ها

کسرآبیاری، مراحل فنولوژی ،زشد میوه، بادام، عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.