چگونه توانستم فرهنگ عادت به مطالعه را در دانش آموزانم تقویت کنم (اقدام پژوهی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF03_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس حضرتی

مدرس مدعو گروه علوم تربیتی ،دانشگاه فرهنگیان ،پردیس فاطمه الزهرا ،اصفهان ، ایران

معصومه کبیری سامانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی ، گروه علوم تربیتی ، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی صفاهان ، اصفهان ، ایران

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر افزایش علاقمندی دانش آموزان پایه ی پنجم دبستان حریت فولادشهر به کتاب و کتابخوانی و مطالعه ی غیر درسی می باشد. این تجربه در سال تحصیلی 95-94 و به روی 29 نفر آزمودنی صورت گرفت و از پرسشنامه های خودساخته، مصاحبه ها و نقادی همکاران استفاده گردید. مهمترین ابزار در پژوهش حاضر کتاب می باشد، که عموما در ساعات اولیه ی شروع برنامه ی کلاسی استفاده می شد؛ که یا خود دانش آموزان از منزل می آوردند و یا از کتابخانه ی کلاس و مدرسه استفاده می شد، بدین صورت که دانش آموزان در مدت زمانی جایگاه خود را در کتابخانه حس می کردند و موقعیتی شبیه به کتابخانه به آن ها تلقین می شد و احساس می کردند که اکنون در کتابخانه قرار دارند و خودشان را در نقش فردی که مانند یک دانشجو در یک کتابخانه نشسته و دارد، به مطالعه می پردازد قرار دادند و به مطالعه مشغول می شدند. در واقع نقش و بازی کتابخانه را انجام می دادند. سپس کتابی را که می خواندند، در دفتری مخصوص، خلاصه نویسی می کردند. خودم نیز به همراه آن ها کتابی را می خواندم و خلاصه می کردم و هر وقت فرصت می کردیم، در زنگ انشاء یا همان زنگ کتابخوانی خلاصه هایمان را برای یکدیگر می خواندیم. پس با تکرار بیش تر زنگ کتاب خوانی، عادت به مطالعه را بهبود بخشیدم و بعد از گذشت مدتی و با استفاده از شواهد موجود و مصاحباتی که با دانش آموزان و اولیاء ایشان انجام دادم؛ پی بردم که ایشان به خواندن کتاب علاقه و عادت بیشتری پیدا کرده اند و در منزل هم این نمایش را اجرا می کنند و خود را در موقعیتی شبیه به کتابخانه قرار می دهند و به خواندن کتاب مشغول می شوند و بعضی خلاصه ی کتب را برای والدین تعریف می کنند. با مطرح شدن موضوع در شورای آموزگاران نیز همکاران با این طرح موافق بودند و نقش معلمان در گسترش فرهنگ مطالعه را اساسی خواندند.

کلیدواژه ها

مطالعه، کتابخوانی، عادت ، علاقه ، انگیزه ، هیجان ، بازی ، نقش ، خلاصه نویسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.