تبیین ارزش های اخلاقی و فرهنگی از نگاه نهج البلاغه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات علوم سیاسی، حقوق و فقه، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PSLJ-2-3_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان حسن پورآزاد

کارشناسی ارشد برنامه ریزی فرهنگی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد، تهران، ایران. مدرس دانشگاه.

رضا عبادی جامخانه

دانشجوی دوره دکتری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، گروه تاریخ، تهران، ایران.

چکیده

هدف محققین در این مقاله بررسی تبیین ارزشهای اخلاقی و فرهنگی از نگاه نهج البلاغه می باشد، با توجه به جایگاه بلند نهج البلاغه و سخنان گهربار امام علی (علیه السلام) و اهمیت تربیت و فرهنگ در اسلام، شناسایی عوامل، مظاهر و بازدارنده های انحطاط اخلاقی و فرهنگی از منظر نهج البلاغه دارای اهمیت بسزایی است، چرا که حضور جدی نهج البلاغه و اجرای اهداف آن، در عصر حاضر، جوامع اسلامی را از تهاجم فرهنگی در امان می دارد.روش تحقیق در این مقاله بر اساس تحقیق و جستجوی اسنادی از منابعی همچون قرآن کریم، نهج البلاغه، بحارالانوار، غررالحکم و ... اتخاذ و اقتباس شده، ضمن آنکه محوریت نهج البلاغه بوده است . یافته ها ونتایج تحقیق نشان می دهند هدف امامان معصوم علیهم السلام، ارایه فرهنگ صحیح ونمایاندن راه رستگاری به بشر است. امام علی علیه السلام در نهج البلاغه راه هایی را باز دارندگی جوامع از فرومایگی فرهنگی ارایه می کند و از پیروان خود می خواهد با اجرای نظارت و کنترل اجتماعی (امر به معروف و نهی از منکر) و جلوگیری از مقدمات انحراف و با تفکر و تدبر در سر نوشت جامعه های پیشین، جامعه خود را از انحرافات فرهنگی مصون دارند .

کلیدواژه ها

نهج البلاغه، فرهنگ، تربیت، ارزش و ضدارزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.