ارایه مدل اندازه گیری موانع توسعه والیبال قهرمانی زنان ایران در سه سطح کلان، میانی و خرد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوماهنامه مطالعات مدیریت ورزشی، دوره: 8، شماره: 40
  • کد COI اختصاصی: JR_SMSJ-8-40_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عذرا افتخاری

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی، دانشگاه شمال آمل

نوشین بنار

استادیار مدیریت ورزشی، دانشگاه گیلان

مینا امامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، دانشگاه گیلان

منیژه منصورصادقی

مربی مدیریت ورزشی، دانشگاه گیلان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل اندازهگیری موانع توسعه والیبال قهرمانی زنان ایران در سطوح کالن، میانی و خرد و نیز اولویت بندی آنها انجام شد. این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی پیمایشی بود و نمونه آماری آن را کلیه بازیکنان، داوران و مربیان 104( نفر( حاضر در سیزدهمین دوره لیگ برتر والیبال بانوان ایران تشکیل دادند. ابزار اندازهگیری مورداستفاده در این پژوهش، پرسشنامه موانع توسعه )افتخاری، )1393 بود که از طریق مصاحبه ساختارمند با داوران، بازیکنان و مربیان تیم ملی و نیز تعدیل و تغییر برخی گویه ها، توسعه یافت و پس از تاییدشدن روایی و پایایی آن، بین نمونه ها توزیع گردید. درنهایت، برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد و به منظور ارایه مدل اندازه گیری، نرم افزارهای اس.پی.اس.اس 22 و ایموس 21 مورد استفاده قرار گرفت. یافته های حاصل از تحلیل عاملی تاییدی نشان داد نتایج نشان میدهند که در سطح کالن، مولفه فرهنگی با بار عاملی )0/79(، در سطح میانی، مولفه استعدادیابی با بار عاملی )0/90( و در سطح خرد، گویه نگرش ضعیف نسبت به انجام فعالیتهای ورزشی با بار عاملی )0/78(، مهمترین موانع توسعه والیبال زنان ایران میباشند. براساس یافته های پژوهش، راهکارهایی از قبیل افزایش پوشش رسانه های ملی جهت مشارکت بیشتر و فرهنگسازی گسترده، بهبود نگرش مثبت جامعه به ورزش زنان و هموارکردن بستر مشارکت بیشتر آنها به دلیل داشتن پتانسیلهای بالا طراحی برنامه جامع جهت تقویت سیستم استعدادیابی و نیز نظارت منسجم بر پیشرفت ورزشکاران مستعد، درراستای توسعه والیبال زنان ایران پیشنهاد میشود.

کلیدواژه ها

موانع توسعه، فرهنگی، استعدادیابی، والیبال زنان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.