الگویابی توسعه ورزش های بومی و محلی در کشور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوماهنامه مطالعات مدیریت ورزشی، دوره: 7، شماره: 31
  • کد COI اختصاصی: JR_SMSJ-7-31_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشار هنرور

استادیار گروه تربیت بدنی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

فرزاد غفوری

دانشیار دانشکده تربیت بدنی دانشگاه علامه طباطبایی

احسان ططری حسن گاویار

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

هدف از این پژوهش، طراحی الگوی توسعه ورزشهای بومی و محلی (وربوم) با تاکید بر 3 جنبه احیا، ترویج و ارتقا در کشور میباشد. روش پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی بوده و به صورت پیمایشی انجام شده است. نمونه آماری پژوهش را 2983 نفر از دست اندرکاران هیاتهای ورزش همگانی و ورزش روستایی کشور، اعضای هیات علمی رشته تربیت بدنی دانشگاه ها و کارشناسان ورزشی شاغل در سازمانها و دانشگاه های کشور تشکیل دادند. ابزارگردآوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. داده ها توسط روشهای آمار توصیفی و نیز تحلیل عاملی اکتشافی و مدلسازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که متغیرهای توسعه ای شامل احیا، ترویج و ارتقا، تاثیر معناداری بر یکدیگر در ساختار الگو دارند. همچنین، متغیر احیا و متغیر ارتقا دارای تاثیر معناداری بر روی وضعیت موجود می باشند و وضعیت موجود نیز تاثیر معناداری بر روی اثرات توسعه وربوم دارد؛ لذا، در صورت اجرای مناسب مولفه های احیا و ارتقا انتظار میرود که شاخصهای وضع موجود مانند نامناسب بودن میزان توسعه، برگزارنشدن مسابقات و تاکید بیش از حد بر ورزش قهرمانی، دستخوش تحولاتی گردد که به وضعیت مطلوب نزدیکتر شود. وضعیت موجود نیز بهطور معناداری باعث ظهور و بروز اثرات مفید توسعه وربوم میگردد. تمامی مراحل در الگوی توسعه وربوم، در محیطی متشکل از 8 عامل اثرگذار قرار دارد و از آنها تاثیر می پذیرد.

کلیدواژه ها

ورزش های بومی و محلی، توسعه، الگو، ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.