چرا استراتژی ها در عمل با شکست مواجه میشوند مطالعه ای کیفی در نظام ورزش ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دوماهنامه مطالعات مدیریت ورزشی، دوره: 6، شماره: 23
  • کد COI اختصاصی: JR_SMSJ-6-23_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن پیمان فر

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه خوارزمی

علیرضا الهی

استادیار دانشگاه خوارزمی

مهرزاد حمیدی

دانشیار دانشگاه تهران

چکیده

یکی از دغدغه های اصلی استراتژیستها و مدیران عالی سازمانها، پیاده سازی موثر استراتژیهای تدوین شده است. به گونه ای که بیگر (2001) بیان میکند، 90 درصد استراتژیهای تدوین شده در زمان معین خود پیاده سازی نمیشوند. در نظام ورزش ایران نیز وضعیت به همین منوال است. در دهه ی گذشته، برنامه های استراتژیک متعددی در سطح ورزش کشور تدوین شده است، ولی مطالعه ی وضع موجود، حاکی از عدم اجرای کامل و دستیابی به اهداف و نتایج مورد انتظار آنهاست. در پژوهش حاضر با کاربرد یک مطالعه ی کیفی و به روش گرندد تیوری به شناسایی موانع پیشروی پیاده سازی موثر استراتژی ها در نظام ورزش ایران پرداخته شد. به این منظور، پس از مطالعهی مبانی نظری و پیشینه ی موضوع، به مصاحبه های کیفی با صاحبنظران (n=28) پرداخته شد. یافته های حاصل از مصاحبه های کیفی به صورت کدبندی باز، محوری و انتخابی مورد تحلیل متنی قرار گرفتند. نتایج حاکی از شناسایی 24 مانع اصلی در برابر پیاده سازی استراتژیها در نظام ورزش ایران بود. این موانع در قالب 4 مولفه با عناوین .1 موانع زیربنایی 6) مانع)، .2 موانع مرحله ی تدوین استراتژیها 6) مانع)، .3 موانع مرحله ی انتقال استراتژیها به عمل 5) مانع)، و .4 موانع مرحله ی اجرای استراتژیها 7) مانع) دسته بندی شدند. بدیهی است به منظور اجرای بهینه ی برنامه های استراتژیک در نظام ورزش ایران، باید در مرحلهی اول موانع موجود را از پیش رو برداشت. بنابراین موانع شناسایی شده در پژوهش حاضر میتواند به تدوین کنندگان و مدیران عالی ورزش ایران قبل، در حین و بعد از تدوین برنامه های استراتژیک کمک شایانی داشتهباشد.

کلیدواژه ها

مدیریت استراتژیک، پیاده سازی استراتژی، نظام ورزش ایران، موانع و مشکلات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.