استفاده از سدهای پاره سنگی در نرم افزارHEC-RAS به منظور کنترل سیلاب

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای بهره برداری از منابع آب حوضه های کارون و زاینده رود (فرصتها و چالشها)
  • کد COI اختصاصی: COWR01_195
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شایان نژاد

استاد یار گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد

چکیده

استفاده از سدهای تاخیری پاره سنگی بدون غشاء نفوذ ناپذیر، ابزار مناسبی برای کنترل سیلاب میباشد. برای این منظور باید اولا هیدرولیک جریان از سدهای پاره سنگی شناخته شود تا بتوان رابطه دبی-اشل را برای آن بدست آورد. ثانیا باید جریان غیر ماندگار در مجاری رو باز بطور کامل تحلیل شود. اینکار با حل معادلات سنت- ونانت انجام میشود. بعلت اینکه حل این معادلات به ویژه برای یک شبکه ای از مجاری رو باز با مقاطع مختلف بسیار پیچیده و وقت گیر است ،بایستی از یک نرم افزا مناسب استفاده نمود. در این تحقیق از نرم افزار HEC-RAS استفاده شده است. نتایج بدست آمده برای رابطه دبی –اشل سد پاره سنگی ،در این نرم افزار استفاده میشود. اطلاعات مورد نیاز برای کار با این نرم افزار عبارت است از :کروکی شبکه آبراهه ها ، نتایج نقشه برداری مقاطع مختلف شبکه ،ضریب زبری مقاطع مختلف شبکه ، فواصل بین مقاطع نقشه برداری شده ، هیدروگراف یک سیل مشخص ، مکان و مشخصات سد یا سدهای پاره سنگی . خروجی این نرم افزار عبارت است از :پروفیل سطح آب و هیدروگرافهای جریان در نقاط مختلف شبکه و هیدروگراف سیل خارج شده از سد پاره سنگی.

کلیدواژه ها

سد پاره سنگی، کنترل سیل ، HEC-RAS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.