بررسی تاثیر بازی درمانی با رویکرد شناختی رفتاری بر کاهش نشانه های اختلال لجبازی و نافرمانی در کودکان 8 تا 11 سال
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 17، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_TBS-17-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2950
نویسندگان
دانش اموخته دکتری روان شناسی ،دانشگاه علامه طباطبایی تهران ، تهران، ایران
کارشناس ارشد رشته روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری،ساری ، ایران
دانشجوی رشته بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده
مقدمه: کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال لجبازی و نافرمانی (ODD) الگوی رفتار منفی، خصمانه و نافرمان نشان می دهند که به مشکلات خانوادگی یا تحصیلی مهمی منجر می شود.اغلب کودکان، مخصوصا در نوجوانی، یک دوره منفی گرایی و نافرمانی خفیف را پشت سر می گذارند و اغلب والدین از خصومت یا جر و بحث کردن های گاه و بی گاه فرزندان شان شاکی هستند؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بازی درمانی بر علایم اختلال لجبازی نافرمانی کودکان می باشد.روش بررسی: روش پژوهش از نوع نیمه تجربی است. در این مطالعه 15 نفر در گروه آزمون 7) کودک دختر و 8 کودک پسر ) و 15 نفر در گروه کنترل 9) کودک پسر و 6 کودک دختر ) قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری شامل سیاهه رفتاری کودک CBCL ، فرم گزارش معلم TRF و یک مصاحبه بالینی با والدین بود.یافته ها: نتایج تحلیل نشان داد که علایم اختلال لجبازی نافرمانی به گزارش والد و به گزارش معلم کاهش معنی داری داشت. بنابراین بازی درمانی با رویکرد شناختی درمانی ، میزان نشانه های اختلال نافرمانی مقابله ای در کودکان پسر و دختر را در مرحله پس آزمون و پیگیری به طور معنی داری کاهش داده است .بحث و نتیجه گیری: این یافته ها اثربخشی بازی درمانی گروهی را برای کاهش علایم کودکان دارای اختلال لجبازی نافرمانی نشان می دهد و بر این اساس استفاده از این روش درمانی در مورد این کودکان به درمانگران توصیه می شود.کلیدواژه ها
کودک، بازی درمانی، اختلال لجبازی نافرمانیمقالات مرتبط جدید
- واکاوی شاخص های عملکردی بخش اورژانس بیمارستان های دولتی استان گیلان در سال ۱۴۰۱
- تاثیر اقلیم منطقه گرم و خشک بر نمای ساختمانها
- بررسی و تحلیل کاربردی بیماری سیستیک فیبروزیز از جهش تا درمان
- بررسی کاربرد های هوش مصنوعی در ارائه مراقبت های پرستاری: مطالعه مروری
- سیستم هوشمند مدیریت منابع آب با استفاده از شبکه عصبی ترکیبی و یادگیری عمیق: مطالعه موردی حوضه آبریز زاینده رود
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.