شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر در پیاده سازی مدیریت کیفیت جامع با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه مهندسی فرآیندها، دوره: 4، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_JPEN-4-10_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحیده دل بهاری

دانشجوی دکترای رشته مدیریت دولتی گرایش مدیریت منابع انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خراسگان اصفهان

امیر عبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته مدیریت اجرایی، دانشگاه آزاد واحد همدان

چکیده

زمینه و هدف: یکی از ابزارهای مناسب برای ایجاد سازمانی پویا و هدفمند که در محیطی پرمخاطره به همراه محدودیت منابع طبیعی و مشکلات استفاده از نیروی انسانی بتواند پایداری و ماهیت رقابتی خود را حفظ کند، به کار گرفتن الگوهای مدیریتی نو به ویژه مدیریت کیفیت جامع است. هدف مدیریت کیفیت جامع، ایجاد تحول در شیوه عملکرد و فعالیتهای سازمانی است. لذا میبایست به منظور درک صحیح از اهمیت مدیریت کیفیت جامع و میزان اثربخشی آن، باوری عمیق نسبت به مفاهیم، فلسفه و همچنین مبانی اصولی آن ایجاد شود. هدف از این پژوهش شناسایی و اولویتبندی عوامل موثر در پیاده سازی مدیریت کیفیت جامع با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان همدان است.روش بررسی: در این پژوهش با مرور مطالعات موضوعی، سیزده معیار فرعی در چهار بعد اصلی عوامل کارکنان، عامل سیستمها و فنون، عامل سازماندهی و عامل ارزیابی و بازخورد شناسایی شدند. در ادامه با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی و با استفاده از نرمافزارExpert Choice اولویتبندی عوامل اصلی و فرعی از منظر خبرگان انجام شد. یافتهها: با توجه به نتایج به دست آمده از دیدگاه خبرگان، وزن عامل کارکنان، عامل ارزیابی و بازخود، عامل سازماندهی و عامل سیستمها و فنون به ترتیب 0/382، 0/317، 0/188 و 0/112 به دست آمد. اولویتهای آنها نیز با توجه به هدف به ترتیب از یک تا چهار به دست آمد. همچنین بعد از تعیین وزن نهایی زیرمولفهها، عامل آموزش با وزن (0/197) در اولویت اول، عامل ارتباطات با وزن (0/163) و عامل ارزیابی عملکرد با وزن (0/130) به ترتیب در اولویت دوم و سوم قرار گرفتند.نتیجه گیری: بیشترین عامل موثر در پیادهسازی مدیریت کیفیت جامع عامل کارکنان میباشد. منطق این مورد را می-توان از تیوری های موجود، فرض دلیل نمود. زیرا بحث مشارکت کارکنان و روحیه و کار تیمی و در کنار آن آموزش کارکنان از جمله مسایل مهم در استقرار مدیریت کیفیت جامع در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان به شمار میآید.

کلیدواژه ها

مدیریت کیفیت جامع، فرآیند تحلیل سلسله مراتبیAHP، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.