مطالبه خسارت مادی از سوی بیمار در صورت قصور پزشک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه الکترونیکی پژوهش های حقوقی قانون یار، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EGHAN-1-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 912
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم اشرف زاده فرسنگی

کارشناس ارشد حقوق خصوصی

چکیده

یکی از مهم ترین مسایلی که همیشه در زمینه ی مسیولیت مدنی مطرح بوده، بحث جبران خسارت است. هنگامی که ارکان مسیولیت به وجود آید،مسیولیت محقق میگردد و بر پزشک جبران ضرری که با خطای خویش ایجاد کرده است واجب میگردد. هدف از انجام پژوهش حاضر، ضمن بررسی نظرات ارایه شده در خصوص مطالبه خسارت مادی، تحلیل آن ها می باشد؛ تا بتواند گامموثری در جهت رعایت حقوق بیمار و مطالبه خسارات ناشی از قصور پزشکی بردارد . روش بررسی پژوهش پیش روی، روش کتابخانه ای و از نوع نظری (توصیفی-تحلیلی ) است . با مطالعه تعداد زیادی از کتب فقهی و برخی از کتابهای پزشکی همسو با بحث، این یافته به دست آمد که اجرای عدالت و منطق حقوقی چنین ایجاب می کند که گفته شود تعیین مبلغ دیه مبتنی بر فرض کمترین خسارتی است که از قتل، جرح و نقص عضو انسانی به بار می آید و نیازی به اثبات ندارد و بیش از این را مدعی باید ثابت کند. نتایج حاصل شده نشان داد در صورتی که پزشک در وظایفش مرتکب تقصیر شود،مسیولیتش محرز می شود که نتیجه ی آن، جبران خسارت است؛ که گاه در قالب پرداخت دیه و گاه در قالب پرداخت ارش، نمود پیدا می کند. خسارات خارج از بحث دیه نیز، مانند هزینه های زاید بر درمان، مطابق مبانیمسیولیت مدنی، قاعده لاضرر و اطلاق قانون در خصوص جبران خسارت، قابل مطالبه خواهند بود.

کلیدواژه ها

مسیولیت پزشک، خسارت مادی، دیه، ارش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.