انسان گرایی و مفهوم اومانیسم در آثار سهراب سپهری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهشنامه اورمزد، دوره: 10، شماره: 40
  • کد COI اختصاصی: JR_OURMAZD-10-40_003
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 1588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمد پشت دار

دانشیارزبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور

سهراب سعیدی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی

چکیده

انسان شعر سپهری، انسانی است با خدا و هستی و طبیعت مرتبط و نزدیک است. نگرش او از یکدیدگاه عرفانی نشات گرفته که هر چیزی را در جایگاه خوبی و زیبایی می داند. بیشتر توجهسپهری به مفاهیم آرمانی، متعالی و عرفانی است. همچنین، مسیله انسان در شعر او نمودی فراواندارد و انسان گرایی در اشعارش (و دیگر شاعران معاصر) با پشت کردن به سنت هزار سال شعرکلاسیک فارسی، چشم انداز جدیدی را پیش روی خواننده می گشاید و انسان را جایگزینممدوح، معشوق و خدا می کند پژوهش حاضر کوششی است در بازیابی نحوه ی به کارگیریاصول و مبانی رمانتیسم ودر واقع در این مقاله سعی بر آن است تا تفکرات و ایده های انسان گرایانبررسی و واژه اومانیسم توضیح داده شود. همچنین انسان گرایی در شرق و غرب مقایسه شوند و درنهایت تفکرات انسان گرایانه در اشعار سپهری نقد و بررسی گردد.

کلیدواژه ها

انسان گرایی، انسانیت، رنسانس، مکتب، فلسف هند، اومانیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.