بررسی اثر پایه و پیوندک بر ویژگی های مورفولوژیکی برخی ارقام هلو

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA07_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر کمالی دولت آبادی

کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)

حسینعلی اسدی قارنه

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)

چکیده

هلو با نام علمی Prunus persica متعلق به خانواده رزاسه، زیرخانواده پرونوییده و جنس پرونوس متعلق به خانواده رزاسه، زیرخانواده پرونوییده و جنس پرونوس GF677 ویژگی های مورفولوژیکی 3 رقم هلوی(کاردی، زعفرانی و آلبرتا) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار صورت پذیرفت. در این تحقیق صفات طول پیوندک حاصل از انجام پیوند حاصل از انجام پیوند، قطر پیوندک حاصل از انجام پیوند حاصل از انجام پیوند، میزان سبزینگی و سطح برگ و قطر پایه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که در صفت طول پیوندک حاصل از انجام پیوند بیشترین میزان متعلق به رقم کاردی پیوند شده روی پایه ی GF677 با میزان 198/5 سانتی متر، رقم زعفرانی روی پایه ی GF677 با میزان 184/95 سانتی متر و رقم زعفرانی روی پایه ی بذری با میزان 182/7 سانتی متر بوده که البته از نظر آماری فاقد اختلاف معنی داری با یکدیگر بودند. در صفت قطر پیوندک حاصل از انجام پیوند بیشترین میزان متعلق به رقم کاردی روی پایه ی GF677 با میزان 16/7175 میلی متر می باشد. در صفت میزان سبزینگی، ارقام کاردی روی پایه ی GF677 با میزان عدد اسپد 36/565 دارای بیشترین میزان سبزینگی برگ بودند. در صفت سطح برگ، بیشترین میزان متعلق به رقم زعفرانی روی پایه ی GF677 با میزان 43/22 سانتی مترمربع و رقم آلبرتا روی پایه ی GF677 با میزان 43/16 سانتی مترمربع بوده که البته از نظر آماری فاقد اختلاف معنی داری با یکدیگر بودند. در صفت قطرپایه، ارقام کاردی روی پایه ی GF677 با اندازه 19/9833 میلی متر دارای بیشترین قطر پایه بود و بین مابقی تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده نشد. بر اساس نتایج این پژوهش پایه های رویشی GF677، میزان رشد بیش تر پیوندک ها را نشان دادند

کلیدواژه ها

اسپد، پایه ی GF 677، پیوند، سطح برگ، هلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.