تاثیر ورقه های گریپ گارد بر کنترل پوسیدگی ارقام انگورکشمشی،صاحبی و لعل در سردخانه
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری های نوین برداشت و پس از برداشت محصولات کشاوری
- کد COI اختصاصی: HPNTAP02_224
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 630
نویسندگان
دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیروان.
عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان ، گروه کشاورزی
چکیده
به منظور بررسی تاثیر ورقه های حاوی متابی سولفیت سدیم بر کنترل پوسیدگی ارقام انگور لعل، صاحبی و کشمشی در سردخانه، این پژوهش در سال 1389 در سردخانه مرکز آموزش فنی حرفه ای شیروان به صورت آزمایش فاکتوریل با پایه کاملا0 تصادفی با 3 تیمار و3 تکرار موردبررسی قرار گرفت. برداشت خوشه ها در20 شهریورماه انجام شد .پس از خنک کردن اولیه و جدا نمودن حبه های پوسیده و آلوده،ورقه های گریپ گارد حاوی متابی سولفیت سدیم به غلظتهای مختلف %13-%10-%7 در پایین و وسط جعبه ها قرار داده شد و در هر جعبه مقدار 5 کیلوگرم انگور قرار داده شد. جعبه ها به سردخانه ای با دمای صفر درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90-95 درصد منتقل و برای مدت 12هفته نگهداری شد. هر 4 هفته یکبار به صورت تصادفی نمونه برداری و صفاتی مانند طول پدانکل، طول و عرض خوشه،طول و عرض حبه،میانگین وزن یک حبه و وزن خوشه ها اندازگیری شد. در پایان هفته دوازدهم اندازه گیری میزان گوگرد باقیمانده نمونه ها یادداشت برداری شد. نتایج آزمایشها نشان داد که در صد آلودگی قارچی و پوسیدگی در اثر استفاده از ورقه های حاوی متا بی سولفیت سدیم کاهش معنی داری داشت. نتایج تحقیق نشان داد که استفاده از این ورقه ها باعث جلوگیری از کاهش وزن خوشه شد. در این تحقیق ورقه های متابی سولفیت سدیم %13 باعث حفظ بهتر خصوصیات کمی و کیفی انگور شد و میزان باقیمانده سولفیت در حبه ها در پایان دوره انبارداری در حد استاندارد بود و حفظ این خصوصیات در رقم کشمشی بهتر از رقم صاحبی و لعل بود.کلیدواژه ها
آلودگی قارچی، انگور، کنترل پوسیدگی،ورقه های حاوی متا بی سولفیت سدیممقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.