روش های مختلف زیست تخریب پذیری به منظور مدیریت مواد زاید بسته بندی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری های نوین برداشت و پس از برداشت محصولات کشاوری
  • کد COI اختصاصی: HPNTAP02_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 756
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهجت تاج الدین

عضو هیات علمی )دانشیار( موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کرج ایران

چکیده

امروزه، استفاده از انواع پلیمرها و پلاستیکها در بسته بندی مواد غذایی بسیار متداول بوده و کاربرد گستردهای یافته است. علیرغم مزایای بسیار زیاد این مواد، به دلیل عدم یا کند تجزیه پذیری آنها در محیطزیست، مدیریت ضایعات و زایدات این مواد، از بحث های روز دنیا میباشد. زیست تخریب پذیر کردن مواد پلیمری و پلاستیکی با استفاده از مواد شیمیایی تسریع کننده زیست تخریب پذیری، و به کارگیری چندسازه های طبیعی یا نسبتا طبیعی از راه حلهای پیش رو است. چندسازه های طبیعی، به مواد مرکبی اطلاق میشود که همه بخشهای آن از مواد طبیعی ساخته شده باشد. چندسازه های نسبتا طبیعی نیز مواد مرکبی هستند که از شبکه پلیمری مشتق شده از منابع تجدیدپذیر یا تجدیدناپذیر، و الیاف یا ذرات طبیعی تشکیل شده اند. به هر حال، زیست تخریب پذیری و تجزیه کامل یا نسبی این مواد در محیط زیست، از ارکان مهم توسعه کاربردی آنها در صنایع مختلف از جمله صنعت بسته بندی است. روشهای مختلفی برای آزمون زیست تخریب پذیری پلیمرها و پلاستیکها و همینطور چندسازه ها (کامپوزیتها) وجود دارد. شناخت این که کدامیک از روشهای زیست تخریب پذیری را میتوان برای کدام یک از مواد بهکار برد، از نکات کلیدی در مدیریت مواد زاید است. بنابراین، مقاله حاضر با هدف مدیریت مواد زاید جامد، به بررسی روشهای مختلف زیست تخریب پذیری مواد میپردازد.

کلیدواژه ها

بسته بندی، چندسازه، زیست تخریب پذیری، پلیمر، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.