بهینه سازی و ارزیابی مزرعه ای ماشین هرس برگ و ته برگ خرما (تکریب خرما)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری های نوین برداشت و پس از برداشت محصولات کشاوری
- کد COI اختصاصی: HPNTAP02_117
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 536
نویسندگان
دانشیار پژوهشی و عضو هییت علمی، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
چکیده
اهمیت هرس برگ و ته برگ خرما از نظر متخصصان به لحاظ جلوگیری از تشکیل محلی برای تجمع آفات و امراض در بین ته برگها امری ضروری است. کاربرد داس سخت و طاقت فرسا و استفاده از ماشین هرس موتوری اقتصادی نبوده و همچنین نیاز به کارگر ماهر دارد. عمل هرس سالیانه توسط وسیله دستی در نخلهای جوان، همچنین برای نخلهای میانسال و کهنسال از طریق بالارفتن از درخت ممکن میگردد. به دلیل کاهش تعداد کارگران ماهر، هزینه هرس افزایش مییابد و این امر نیاز به مکانیزاسیون عمل هرس را اجتناب ناپذیر مینماید. بهینه سازی و ارزیابی ماشینی مورد بررسی قرار گرفت که بتواند جایگزین ماشینهای هرس رایج و روش دستی گردد. این ماشین با طراحی و ساخت مدار هیدرولیکی و استفاده از خروجی هیدرولیکی به تراکتور وصل شده و یا به عنوان دستگاهی الحاقی در ماشین بالابر نخل خرما بکار گرفته میشود. همچنین پارامترهای ارگونومیکی دستگاه منظور شده و با استفاده از توان هیدرولیکی تراکتور، دستگاه راهاندازی میشود. تیغه برش دستگاه گردبر بوده و قابلیت برش ته برگ تا عمق حدود 10 سانتی متر را داراست. ماشین ساخته شده، به تراکتور MF-285 نصب و در شرایط کارگاهی مورد آزمون و ارزیابی اولیه قرار گرفت که کارکرد ماشین از نظر پارامترهای ارگونومیکی و فنی موفقیت آمیز بود. آزمون مزرعهای دستگاه در نخلستانهای موسسه تحقیقات خرما انجام شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد زمان کل هرس برای هر نخل در فاصله اطمینان 35 تا 49 ثانیه، 9/9 تا 13/8 دقیقه حاصل شد.کلیدواژه ها
برگ و ته برگ خرما، ماشین تکریب خرما، ماشین داشت خرما، ماشین هرس تراکتوری نخل خرما، هرسمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.