پنهان نگاری در تصاویر دیجیتال پزشکی بوسیله الگوریتم ایمنی مصنوعی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کامیپوتر،فناوری اطلاعات و کاربردهای هوش مصنوعی
  • کد COI اختصاصی: CEITCONF01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی محمدی لندی

گروه کامپیوتر واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

محمدعلی نعمت الهی

گروه کامپیوتر واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

احسان امینیان

گروه کامپیوتر واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

چکیده

حفظ امنیتاطلاعات دیجیتالی که در یک بستر ارتباطی آزاد ماننداینترنتفرستاده میشود، همیشه بحث برانگیز بوده است. از سوی دیگر تغییر تصاویر آنالوگ به دیجیتال در تجهیزات پزشکی و همچنین ورود سیستم های جدید در حوزه سلامت، باعث شده است که روش های تشخیص و درمان از راه دور مورد توجه قرار گیرد و مراکز درمانی را به سوی جهان دیجیتال و ارتباط از طریق داده های دیجیتالی سوق دهد، اما از آنجا که ذخیره و ارسال اطلاعات پزشکی به صورت دیجیتال، با فرمت استاندارد می باشد و انتقال این اطلاعات از طریق اینترنت صورت میگیرد، خطرهای جدیدی همچون انتشار اطلاعات بیمار و یا تغییر مغرضانه آن، متوجه اطلاعات پزشکی می شود.از این رو استفاده از تکنیکهایی جهت پنهان سازی اطلاعات بیماری در قالب تصاویر مربوطه و انتقال امن به سایر نقاط یکی از ملزومات لازم و ضروری است. بنابراین در این پژوهش جهت پنهان سازی اطلاعات بیماری در قالب پیامهایی به تصاویر پزشکی از سیستم ایمنی مصنوعی استفاده می گردد. با توجه به شبیه سازی روش پیشنهادی، مشاهده گردید که میزان مقاومت روش پیشنهادی در برابر حملات مختلف در محیط اینترنت، میزان شباهت نهایی تصویر پنهان سازی شده نسبت به تصویر اصلی و در نهایت میزان مقاومت و کیفیت تصویر اطلاعات پنهان سازی شده نسبت به سایرروشهای مشابه به صورت میانگین در حدود 11.6 % بهبود داده شده است. میزان کیفیت تصاویر پنهان نگاری شده در روش پیشنهادی 72 % بوده که نسبت به سایر روشهای مشابه در حدود 1.18 % بهبود داشته است. درنهایت نیز میزان مقاومت روش پیشنهادی نسبت به سایر روشهای مشابه در حدود 1.18 % بهبود یافته است.

کلیدواژه ها

سیستم ایمنی مصنوعی، پنهان سازی اطلاعات، تصاویر پزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.