معیارسنجی کاهش هزینه(صرفه جویی اقتصادی) و هدر رفت مصالح در مقاوم سازی نسبت به تخریب و بازسازی پروژه های مدارس شهرستان گرگان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی منظر راه های شهری و برون شهری با رویکرد بومی سازی
  • کد COI اختصاصی: ICUIRL01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر لیوانی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران مدیریت ساخت ،گروه عمران، موسسه آموزش عالی لامعی، گرگان، ایران

کیوان احمدی

دکترای عمران، مربی آموزشی موسسه آموزش عالی لامعی گرگانی، دانشکده فنی و مهندسی، گرگان، ایران

چکیده

پس از زلزله بم یکی از اولویت های دولت، اجرای بهسازی لرزه ای ساختمان های آموزشی بوده و با توجه به اینکه تعداد زیادی از مدارس با توجه به آیین نامه های جدید، شرایط استحکام نسبی را دارا نبوده و با استفاده از آیین نامه های بهسازی لرزه ای با حداقل هزینه، می توان شرایط استحکام را برای آنها ایجاد نمود که این امر منجر به کاهش در هزینه(صرفه جویی اقتصادی) و مصرف بی مورد مصالح خواهد گردید و مهمتر از همه با توجه به اعتبار اندک آموزش و پرورش در حوزه عمرانی، میتوان تعداد زیادی از مدارس کشور را مقاوم سازی نمود. این پژوهش به منظور مقایسه تخریب و بازسازی در اجرای مقاوم سازی ساختمان های آموزشی صورت پذیرفته است.با مطالعه پیشینه تحقیقات مرتبط پیرامون موانع پروژه ها و با توجه به آیین نامه های موجود در این زمینه به مقایسه این دو پرداخته شد. سپس با جمع آوری اطلاعات مربوط به مدارس شهرستان گرگان این مدارس به دو گروه تخریب و بازسازی و مقاوم سازی دسته بندی شدند. سپس به طور موردی بهسازی 16 ساختمان آموزشی مورد بررسی قرار گرفته و با انجام برآورد کار از نظر احجام مصالح دورریز و مصرفی و رقم ریالی هر پروژه و مقایسه پروژه های مقاوم سازی با پروژه های تخریب و بازسازی با توجه به متراژ باقیمانده این مدارس مشخص گردید که روشه ای مقاوم سازی از نظر زمان، هزینه و مسایل زیست محیطی، روش مناسب تری نسبت به تخریب و بازسازی ساختمان های آموزشی می باشند.

کلیدواژه ها

مقاوم سازی، تخریب و بازسازی، نوسازی، بهسازی لرزه ای، ساختمان های آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.