بررسی مکالمات فیلم سن پطرزبورگ براساس اصول گرایس و اصول ادب لیچ

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مطالعات زبان
  • کد COI اختصاصی: ELSCONF05_176
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1014
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه لک زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد زبانشناسی رایانشی، مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری شیراز

زهرا نواب صفوی

دانشجوی کارشناسی ارشد زبانشناسی رایانشی، مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری شیراز

محمد هادی فلاحی

استادیار گروه زبان شناسی رایانه ای، مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، شیراز

چکیده

در حوزه ی کاربرد شناسی، محققان زیادی کوشیده اند با توجه به اصول همکاری گرایس و اصول ادب لیچ پژوهش هایی انجام دهند. هدف پژوهش حاضر آزمایش اعتبار این اصول در طنز است . به همین منظور فیلم طنز سن پطرزبورگ به کارگردانی بهروز افخمی، به عنوان داده ی تحقیق، انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. دلیل انتخاب این فیلم، طنز فاخر آن است، در این فیلم همراه شدن دو فرد به ظاهر متفاوت اما دارای نقطه ی مشترک باعث میشود که مکالمات، با توجه به هدف این تحقیق، دارای ارزش برای تحلیل شوند. تمام مکالمات این فیلم توسط پژوهشگران متن نویسی شده و بر اساس اصول همکاری گرایس و اصول ادب لیچ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. سپس برای نشان دادن فراوانی هرکدام از اصول، از روش های آمار توصیفی و استقرایی استفاده به عمل آمد . یافته های این تحقیق نشان داد که افراد در مکالمات خود به میزان زیادی از حالت مستقیم بیان خود دوری میکنند و مشخص شد که کیفیت یا همان صداقت افراد این مجموعه در چیزی که بیان میکنند به میزان زیادی نقض شده است و بیشترین دلیل و توجیه آن ملاحظه کاری بود. اما این ملاحظه کاری نه به نفع طرف مقابل بلکه به نفع شخص گوینده به نظر میرسد.

کلیدواژه ها

معناشناسی، کاربردشناسی، اصول همکاری گرایس، اصول ادب لیچ، طنز، تحلیل گفتمان فیلم، نقد فیلم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.