مطالعهی تطبیقی سطح ادبی در سمک عیار و سرگذشت ژیل بلاس
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین همایش متن پژوهی ادبی نگاهی تازه به سبک شناسی، بلاغت، نقد ادبی
- کد COI اختصاصی: MATNPAGOOHI05_187
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 536
نویسندگان
استادیار زبان و ادبیات فارسی، علوم انسانی، دانشکده ی ادبیات وانشگاه محقق اردبیلی. اردبیل، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
توجه به مسایل و مباحث مربوط به سبکشناسی آثار ادبی از اهمیت شایانی برخوردار است،چرا که تعیین و تحلیل سبک آثار، بیانگر هنر و چگونگی به تصویر کشیده شدن فکر نویسنده است. همواره میان فکر و سبک ادبی نویسندگان ارتباط وجود دارد؛ با در نظر گرفتن این ارتباط، دیدگاه نویسنده را میتوان تبیین کرد. با عنایت به این موضوع، جستار حاضر با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی، سطح ادبی )با تمرکز بر مباحث مربوط به علم بیان سمک عیاروسرگذشت ژیل بلاس را به شکل تطبیقی، مطالعه و تحلیل کرده است. حاصل پژوهش نشان میدهد که استفاده از صنایع ادبی از قبیل: اغراق، تشبیه، استعاره، کنایه و ... دستاویز مهمی بوده است تا نویسندگان بتوانند اندیشه های اجتماعی، فرهنگی و وقایع جامعه ی عصر خود را به مخاطبان منتقل میکنند. لازم به ذکر است به دلیل ریالیستی بودن هر دو اثر و بازتاب شرایط اجتماعی و فرهنگی عصر نویسندگان و حضور مشهود عناصر فرهنگ عامه در آثار یاد شده، ساختار صنایع ادبی موجود در آثار مورد مطالعه، غالبا ساده و برگرفته از عناصر موجود در زندگی روزمره ی نویسندگان است و همین عامل اقبال مخاطبان عامه را در پی داشته است. تطبیق صنایع ادبی در دو اثر نشان داد که در سمک عیار آرایه ی تشبیه و درسرگذشت ژیل بلاس استفاده از کنایه بسامدبیشتری داردکلیدواژه ها
سبک شناسی، سطح ادبی، سمک عیار، سرگذشت ژیل بلاسمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.