بررسی تطبیقی گفتمان نی نامه دیروز و امروز (پژوهشی در مبحث تحلیل گفتمان)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین همایش متن پژوهی ادبی نگاهی تازه به سبک شناسی، بلاغت، نقد ادبی
- کد COI اختصاصی: MATNPAGOOHI05_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 857
نویسندگان
دانشیاردانشگاه پیام نورتهران جنوب
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور واحد تهران جنوب
چکیده
شعر فارسی از نظر تاریخی به دو دوره سنتی و نو تقسیم میشود. طرح اصطلاح شعر نو بدون توجه به محتوا و موتیف، و محدود ساختن این تعریف به تمایز ساختاری و قالبی، چندان دلپسند نیست؛ چرا که دقت در بن مایه در مقام تعیین کننده هویت شعر نو، امکان موازنه و تطبیق آن ربا اشعار سنتی به ویژه از نظر گفتمان ایجاد میکند. پژوهش حاضر در نظر دارد با تکیه بر این موضوع، از یکسو به بررسی استراتژی های ساختاری زبان و رویکردهای خاص معنایی آن به همراه نظام نشانه شناختی و از سوی دیگر به تحلیل تاثیروجوه غیر متنی در دو نی نامه دیروزین و امروزین از جلالالدین مولوی در قرن هفتم و قیصر امین پور، شاعر معاصر بپردازد و تاثیر محتوا را در گفتمان غالب هر یک به صورت تطبیقی مورد ارزیابی قرار دهد. برآیند پژوهش نشان میدهد با وجود مکالمه و رابطه بینامتنی، تمایز در نیت مولفان و اقتضایات اجتماعی و فکری غالب در روزگار هر دو اثر منجر به تغییر در سبک روایت، جایگشت نشانه های معناساز، آفرینش دنیایی متفاوت ومستقل از یکدیگر و در نتیجه پیدایش گفتمان نو شده است.کلیدواژه ها
گفتمان، جایگشت، وجوه غیر متنی، نی نامهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.