سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: MATNPAGOOHI05_029
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 1,107
فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 27 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی برخی از مولفه های نقد جامعه شناسی در اشعار سهراب سپهری
چکیده مقاله:
همواره در مطالعات شعر معاصر فارسی، شعر سهراب سپهری شعری عرفانی و فارغ ازدغدغه های اجتماعی لقب یافتهاست. در این پژوهش با تکیه بر دو عنصر جامعه شناسی ادبیات و رویکرد نقد جامعه شناسی، تلاش می شود تا ضمن نمایاندن ابعاد کمتر دیده شده شعر سپهری، برخی نشانهای مستقیم و غیر مستقیم جامعه بر شعر سپهری معرفی شود. بدین منظور با استناد به نظریهای جامعه شناسی ادبیات و رهیافت های نقد جامعه شناسی، این درون مایه اجتماعی در شعر سپهری ردیابی شده است. این مقاله به شیوه تحلیلی – توصیفی انجام شده است و بدین منظور در ابتدا مبانی تیوریک لازم برای بحث در دو حوزه جامعه شناسی ادبیات و رویکردهای نقد ادبی تبیین و تشریح گردیده است. در ادامه بر مبنای مباحث تیوری مطرح شده، اشعار سپهری مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته و موارد و شواهد استخراج شده معرفی میشود. یافته ها نشان می دهد برعکس آن چه مشهور است، نه تنها شعر سپهری فارغ از اجتماع نیست، بلکه موارد بسیاری در هشت کتاب هست که دغدغه های اجتماعی سهراب در آن نمود یافته است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا MATNPAGOOHI05_029 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/761558/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آرزومندلیالکل، مصطفی و ابوالقاسمی، سیده مریم،1397،بررسی برخی از مولفه های نقد جامعه شناسی در اشعار سهراب سپهری،پنجمین همایش متن پژوهی ادبی نگاهی تازه به سبک شناسی، بلاغت، نقد ادبی،تهران،https://civilica.com/doc/761558
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، آرزومندلیالکل، مصطفی؛ سیده مریم ابوالقاسمی)
برای بار دوم به بعد: (1397، آرزومندلیالکل؛ ابوالقاسمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نقد جامعه شناختی شب های تهران نوشته غزاله علیزاده
- واکاوی مولفه های جامعه شناسی امنیت اجتماعی
- بررسی سرمایه های اجتماعی ( تعاملات ) در مثنوی مولوی
- شناخت و بررسی آرایه حس آمیزی از منظر علم بیان مجاز و استعاره
- بررسی و تحلیل موجودات اساطیری در شعر شاعران دهه چهل
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- سیمای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در شعر حمید حلمی البغدادی
- مولفه های مکتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
- مکتب حاج قاسم و بیداری جهان اسلام
- مکتب شهادت در منتظران ظهور امام زمان (عج): لازمه های انگیزشی و رفتاری
- رویکردهای نظامی و سیاسی و اجتماعی حاج قاسم در مواجهه با بحران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.