نقش ادراک تعامل اجتماعی، باور فراشناختی و همجوشی شناختی در پیش بینی پرخاشگری دانشجویان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: CSP01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 870
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا صمدی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

محمد نریمانی

استاد گروه روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش ادراک تعامل اجتماعی، باور فراشناختی و همجوشی شناختی در پیش بینی پرخاشگری دانشجویان صورت پذیرفت. روش اجرای پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری مطالعه کلیه دانشجویان پسر دانشگاه پیام نور مرکز اردبیل در سال 1394 بودند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای 120 نفر از دانشجویان پسر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از ابزارهای ادراک تعامل اجتماعی، باور فراشناختی، همجوشی شناختی و مقیاس پرخاشگری استفاده شد. داده های پژوهش با روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد بین ادراک تعامل اجتماعی، باورفراشناختی و همجوشی شناختی با پرخاشگری دانشجویان رابطه معناداری وجود دارد. با توجه به ضرایب بتا ادراک تعامل اجتماعی (افکار مثبت -0/21 و افکار منفی (0/23، باور فراشناختی 0/23 و همجوشی شناختی 0/27 به شکل معناداری پرخاشگری دانشجویان را پیش بینی می کنند .(p < 0/05) در نتیجه می توان بیان نمود که ادراک تعامل اجتماعی، باور فراشناختی و همجوشی شناختی در زمره متغیر های مرتبط با پرخاشگری دانشجویان بودند و توانایی پیش بینی آن را دارند.

کلیدواژه ها

ادراک تعامل اجتماعی، باور فراشناختی، همجوشی شناختی، پرخاشگری، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.