تحلیل عددی تراز پیزومترهای سد ستارخان باروش المان محدود و مطالعه مدولهای رفتاری مختلف

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF05_528
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محرم رحمانی فرد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا دانشجوی کارشناسی ارشد

لیلا ملکانی

هیات علمی دانشگاه تبریز

چکیده

سدهای خاکی به عنوان سازه های مهم ژیوتکنیکی با مهار جریان آب های سطحی به منظور اهداف مختلف از جمله تامین آب شرب، کشاورزی، صنعتی، تولید انرژی هیدروالکتریکی و کنترل جریان سیلاب طراحی و بر روی رودخانه ها ساخته می شوند با توجه به بالا بودن هزینه های ساختمانی و نگهداری سدها و همچنین خسارات جبران ناپذیر ناشی از شکست و یا تخریب آنها، مسیله حفاظت و نگهداری سدها و ارزیابی مستمر پایداری آنها از اهمیت بسزایی بر خوردار می باشد. . از طرفی بعلت وجود مشکلاتی در زمینه طراحی، اجرا و بهره برداری از سازه های خاکی از جمله عدم اطمینان کامل از درستی مشخصات و پارامترهای ژیومکانیکی ارزیابی شده برای پی و جسم سد خاکی، بهره جویی از تجربیات دیگر سدهای ساخته شده که توسط ابزار دقیق و رفتار سنجی سدها میسر می گردد ضرورت دارد. بدین لحاظ در سال های اخیر بهره گیری از نتایج رفتار نگاری سدها در مراحل ساخت و بهره برداری مورد توجه خاص محققین و طراحان قرار گرفته است. بدلیل شرایط خاص طراحی و پیچیدگی رفتاری سدهای خاکی، تعبیه ابزار دقیق در محل های مناسب پی و بدنه سد خاکی، قرایت دوره ای و تفسیر داده های رفتار سنجی توام با تحلیل های عددی پایداری سد، از اهمیت دو چندانی برخوردار است. از این رو در این تحقیق به مطالعه و بررسی مستمر و تحلیل عددی تراز پیزومترهای سد ستارخان با روش المان محدود پرداخته خواهد شد. مطالعات جامع صورت گرفته نشان داد که تراوش از بدنه سدها، مهمترین دلایل شکست سدها بوده است. از این رو، شناسایی این پدیده و عوامل موثر بر آن مورد بررسی قرار گرفت که بسیار مفید واقع گردید

کلیدواژه ها

تراوش، تراز پیزومتر، سد ستارخان، شبکه عصبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.