الزامات شهرسازی و معماری ساختمان ها از منظر پدافندغیرعامل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF05_515
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مسعودی فر

گروه مهندسی عمران ، دانشکده آمایش و پدافند غیر عامل ، دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران

چکیده

امروزه با پیشرفتهای صورت گرفته در فناوری تسلیحات و تجهیزات نظامی، مناطق مسکونی شهری بیشتر درمعرض خطر تهاجم قرار گرفته است. از مهمترین عوامل افزایش دهنده تلفات انسانی در حملات نظامی به مناطق شهری،مکان یابی نادرست ،بافت و فرم غیراصولی شهر ، معماری غیراستاندارد و غیرمنطبق مساکن با اصولی همچون مکانگزینی و جانمایی بهینه ساختمان و معماری داخلی ساختمان در ارتباط با پدافندغیرعامل است. آرایش فضاهای ساختمانی و نحوه ارتباط با پیرامون، امکانات ویژه ای را برای نجات جان افراد ایجاد نموده و باعث بهبود عملکرد سیستم و کاهش آسیب پذیری آن میشود.توجه به الگوی لایه های سه گانه دفاعی در سازه های با اهمیت بالا یک امر مهم و بازدارنده است . مراد از مفهوم لایه های دفاعی، ایجاد یک دفاع عمقی با استفاده از مجموعه ای کارا از موانع است که زمان هشدار و پاسخ را برای برقراری امنیت افراد بالا می برد و به ساکنان ساختمان اجازه می دهد تا به فضای امن ساختمان یا مجموعه پناه برند.نتایج حاکی از آن است که تعیین طرح هندسی بنا، موقعیت بازشوها، نحوه دسترسی و پیشبینی فضای امن به عنوان فضای چند عملکردی برای هر ساختمان در زمان صلح و جنگ از جمله مولفه های بهینه معماری ساختمان از منظر پدافند غیرعامل است.در این مقاله به اصول و الزاماتی که در مکان یابی ،شهرسازی، بافت و فرم شهر و همچنین طراحی سازه ها از دیدگاه پدافندغیرعامل باید رعایت شوند پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

مکان یابی شهر، شهرسازی، معماری ساختمان، پدافند غیرعامل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.