بررسی معماری ساختمانهای کودکان و تاثیر آن در ارتقای خلاقیت و یادگیری کودکان در شهر تبریز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF05_357
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهروش کاظمی

استادیار گروه معماری ،دانشکده هنر و معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، شبستر، ایران

بابک عبدی

دانشجوی ارشد،گروه معماری ، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، شبستر، ایران

چکیده

آموزش معماری به کودکان، بخشی از پروژه وسیعی است که از زیست با کودکان در طبیعت سرچشمه گرفته و در حیطه طراحی محیط رشد کرده است. در فرآیند آموزش، از محیط های ساخته شده به عنوان پنجره ای رو به ایده های نو استفاده می شود تا با کمک آن بتوان فیزیک ساختار، طراحی در طبیعت و نیز شباهت بین سیستم های بدن و اجزای تشکیل دهنده ساختمان را به کودکان آموزش داد. آموزش، از یک سو با خلاقیت های فردی در ارتباط است و از سوی دیگر، اصول علم معماری و قواعد زیبایی شناسی در طبیعت را بسیار مورد استفاده قرار می دهد. آنچه در ذات معماری و سایر هنرهای تجسمی نهفته است همانا طرح و طراحی است. در نگاه کلی ، طراحی از چند اصل تشکیل می شود: اندازه، رنگ، نسبت، مقیاس، بافت، شکل و خصوصیات فیزیکی . بر همین اساس، ترکیب و هماهنگی این عناصر اثر هنری را شکل می دهد و تاثیری متفاوت بر مخاطب می گذارد. حجم، نور، سایه، کنتراست و لبه تعیین کننده رابطه تجسمی هستند و تعادل، خلق هماهنگی با کمک رنگ ها و دست کاری در فضاها فصلی مهم را در معماری ورق می زند. رنگ ها ابزار دست هنرمندند و با کمک آنها می توان اجسام را کوچک تر یا بزرگ تر و سبک یا سنگین کرد و جلوه های متفاوت داد.در تحقیق پیش رو به بررسی شاخص هایی که به کودک کمک میکند تا به شکوفایی، ارتقای خلاقیت و همچنین یادگیری کمک کند پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

معماری، کودک، آموزش، خلاقیت، یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.