ارزیابی عملکرد زیولیت دانه ای در مقایسه با زیولیت پودری در حذف آلومینیوم از محلول آبی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF05_281
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پدرام واحدی

گروه مهندسی آب و محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

بهناز دهرآزما

دانشیار گروه مهندسی آب و محیط زیست، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

محسن خسروی

استادیار گروه مهندسی نانو، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

ورود روزافزون آلومینیوم از منابع طبیعی و بشرزاد مانند: سموم کشاورزی، منعقدکننده ها و باران اسیدی باعث افزایش غلظت این یون در منابع آبی گردیده است. هدف از تحقیق حاضر، ارزیابی و مقایسه حذف آلومینیوم توسط جاذب-های زیولیت پودری و دانه ای شده (شسته شده و شسته نشده) بوده است. دانه ای کردن زیولیت با استفاده از بنتونیت و نشاسته در دمای 400 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه و در ادامه دمای 1000 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه انجام گردید. تاثیر پارامتر دوز جاذب در حذف آلومینیوم از محلول آبی توسط جاذب های مذکور مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که شستشوی زیولیت باعث افزایش کارایی جاذب در حذف آلومینیوم نمی گردد. کارایی حذف زیولیت پودری و دانه ای در pH معادل 5 و مدت زمان تماس 40 دقیقه به ترتیب 78% و 76% به دست آمد. ارزیابی تاثیر دوز جاذب نشان داد که حداکثر حذف آلومینیوم در دوز جاذب gr/L 20 معادل 74% حذف را باعث می شود. حذف تقریبا برابر بین دو جاذب زیولیت پودری و دانه ای و جداسازی راحت تر زیولیت دانه ای نسبت به پودری، مزیت استفاده از جاذب زیولیت دانه ای را روشن می سازد.

کلیدواژه ها

جذب، حذف آلومینیوم، زیولیت دانه ای، زیولیت پودری، محلول آبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.